De tar över Djurgården

HOCKEY

Stoppel backas upp av ”Putte” Carlsson

1 av 2 | Foto: K-G Stoppel.

Djurgården söker en ny sportchef efter Charles Berglund.

Enligt källor till Sportbladet är de nu nära en lösning.

Verksamhetschefen K-G Stoppel tar rollen som tillfällig sportchef – och kommer backas upp av Djurgården-profilen Ingvar ”Putte” Carlsson.

Djurgården, tillbaka i SHL efter två år i allsvenskan, har letat efter en sportchef sedan Challe Berglund, 49, beslutade sig för att lämna jobbet kort efter att Dif gick upp i SHL i våras.

De har förhandlat med, bland annat, förre spelaren Johan Garpenlöv (nu expert hos Sportbladet och Viasat) och förre tränaren Niklas Wikegård (i vintras expert på TV 4 och Cmore).

Putte kallas in

Men nu är en lösning ytterst nära.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer K-G Stoppel, 46, som fungerat som verksamhetschef på slutet, att gå in i rollen som tillfällig sportchef.

Spelarna och ledare ska ha fått informationen på ett möte på Johanneshov i dag runt lunchtid.

Men han kommer inte jobba helt ensam med de sportsliga frågorna.

Stoppel kommer backas upp av Ingvar ”Putte” Carlsson, 71.

Var med under gulderan

”Putte” har mångårig erfarenhet från Djurgården, både inom ishockeyn och fotbollen. Han har tidigare varit både tränare och sportchef för klubbens hockeylag.

2000 lämnade Carlsson hockeyn för fotbollen och var med och undet klubbens guldperiod med bland annat SM-guld 2002, 2003 och 2005.

Läs lång intervju med Djurgårdens nygamle målvakt Mikael Tellqvist här (krävs plus-abonnemang).

Djurgården besegrade i går Brynäs i en träningsmatch.

■ ■ ■

Strax efter klockan 13.00 på fredagen gick Djurgården ut på sin hemsida med informationen so mbekräftar det Sportbladet skrev tidigare.

K-G Stoppel blir också vice vd och kommer även fortsättningsvis att ha ansvar för övergripande sportsliga frågor samt utvecklingsfrågor för klubben.

”K-G Stoppel kommer även att leda en temporär sportslig ledningsgrupp. I gruppen ingår även A-lagstränaren Hans Särkijärvi och tidigare sportchefen och tränaren i Djurgården Ingvar Carlsson. Ingvar Carlssons uppdrag kommer under rekryteringsperioden vara att ge ett stöd till A-lag, J20-lag och J18-lag som annars skulle saknas.

Denna lösning ger oss möjlighet att fortsätta rekryteringsprocessen i lugn och ro för att få in en sportchef med rätt profil. På sikt planerar vi som tidigare meddelat även att tillsätta en andra sportchef”, skriver Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM