Brynäs IF

Lagkaptenen: ”Jag blev inte så förvånad”

Av: 

Samuel Abrahamsson

HOCKEY

Niclas Andersén om beskedet att Jonsson lämnar

Tommy Jonsson ut och Thomas Berglund in. Det är Brynäs drag för att klara kontraktet den här säsongen. Lagkaptenen Niclas Andersén hoppas att det blir bra.

– Nu vill man verkligen visa vad vi går för och det blir nog en energikick, säger han.

Brynäs har haft en jobbig säsong och Tommy Jonsson är den som nu får ta smällen och lämna klubben. Lagets lagkapten Niclas Andersén tycker förstås att det är tråkigt.

– Vi fick beskedet på morgonen innan Brynäs gick ut med det officiellt. Jag blev inte så förvånad utan i den här världen vet vi att det kan hända och sen är det aldrig roligt när det blir så att tränaren får gå, säger han till Sportbladet.

"Alltid brunnit för Brynäs"

Andersén har spelet under Jonsson i flera år och hade han som tränare när klubben vann SM-guld 2012. Nu skiljs de åt.

– Det är tråkigt för Ove, Dacke och Tommy att de får gå. Jag gillar personligen Tommy väldigt mycket och han har alltid brunnit för Brynäs och han har alltid stått upp för laget även när det varit tufft. Han har inte skyllt ifrån sig utan tagit skiten själv och har försökt vända det här. Alla de tre kan gå rakryggade ur det här.

Hade du det här på känn?

– Man lever alltid med att tränaren kan få sparken, men du går aldrig runt och tänker på det utan försöker hela tiden bara göra ditt jobb varje dag.

Ny tränare blir Thomas "Bulan" Berglund tillsammans med Petter Nilsson och första träningen blir redan under tisdagen.

Vad säger du om "Bulan"?

– Jag känner ingen av dem personligen, men de har gedigna hockeymeriter och kunnandet finns ju helt klart hos båda två. Jag tror att det kommer att bli jättebra och jag har hört från många spelarna som haft de och det är bara positivt. Sen får vi se om det blir några förändringar i spelet.

Första träningen i morgon

Jonssons sista match blev mot Skellefteå i lördags där det blev storförlust med 2-7.

– Det har blivit som en ond spiral av allting och när du inte har självförtroendet blir det tufft. Det handlar om att få in trepoängare och att börja vinna, så enkelt är det ju. Vissa matcher spelar man inte på topp men får ändå in poängen och vi måste få lite mer av den varan. Man får inte glömma bort att vi fortfarande har ett riktigt bra lag och måste nu göra det som vi är bra på.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF