”Jag har ingen lust att offra två veckor av min semester på Tre Kronor”

HOCKEY

Därför tackar Mini-Magic nej till landslagsspel

2011 spelade med Tre Kronor i VM 2011. Foto: Bildbyrån

Robert ”Mini-Magic” Nilsson, 29, har inte spelat i Tre Kronor på tre säsonger.

Men Pär Mårts behöver inte bry sig om att fråga.

– Sommaren är kort som den är. Jag har ingen lust att offra två veckor av min semester på Tre Kronor, säger Nilsson till SVT.

Robert Nilsson var glödhet i Tre Kronor under Pär Mårts debutsäsong som förbundskapten säsongen 2010-11. På 15 matcher svarade han för 13 poäng (6+7).

Men efter VM-finalförlusten mot Finland har inte Nilsson spelat i landslaget.

Först fick han sparken från KHL-laget Salavat Julajev Ufa. Sedan såg han ut att ha hittat formen igen i Torpedo Nizjnij Novgorod – men åkte då på en otäck hjärnskakning. En månad senare fick han sparken igen.

”Slipper all stress”

Men sedan förra säsongen lever Robert Nilsson ett harmoniskt hockeyliv i Zürich, där han blev schweizisk mästare direkt.

– Min längsta bortamatch är tre timmar med buss. Jag har någon timme härifrån till Paris. Vill jag shoppa åker jag till Italien. Dessutom så är pengarna bra här. Man tjänar riktigt bra och slipper all stress som det var i KHL, säger han till SVT.

”Vad ska de göra?”

Robert Nilsson svarade för 34 poäng (10+24) på 31 matcher under debutsäsongen i NLA och hyllas av Zürich tränare Marc Crawford:

– Jag överdriver inte det minsta när jag säger att han är överlägset den skickligaste spelaren i ligan, säger Crawford till SVT.

Men Tre Kronor är ett avslutat kapitel för Robert Nilsson.

– Ja, men vad ska de göra? Säga att jag inte får spela i Tre Kronor mer? Jag lyssnar bara på mig själv och det jag prioriterar i mitt liv är att må bra och det gör jag här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor