Hade inte koll på skrällvärvningen

Av: Andreas Käck, Hans Abrahamsson

Publicerad:

Egna tränaren: ”Måste kolla upp det...”

Hetaste snackisen i Hockeysverige just nu: Att Donal Brashear är klar för Modo.

Men en i sammanhanget viktig person hade ingen koll…

– Det där vet jag inget om, säger Modos tränare (!) Anders Forsberg i C More.

Anders Forsberg
Anders Forsberg

Det small till rejält på tisdagskvällen när Modo offentliggjorde värvningen av 42-årige Donald Brashead, Peter Forsbergs förre livvakt.

– Nu med Donald är det väl ingen som gör chicken dance framför vårt bås i alla fall. Han vet varför han är här. Han kan inte bara gå ut och slåss och bråka, men det adderar lite extra krydda. Det ska vara lite jobbigare att slå oss. Det ska göra lite ont och det har det inte gjort nu. Det får vara lite grinigt i slutet och med Donald ska de förhoppningsvis få betala priset om de ska vinna, säger ”Foppa” till Sportbladet.

Men överraskande nog så hade tränaren Anders Forsberg inte koll på värvningen. Efter 1-4-förlusten sa han så här till C More.

– Det vet jag inget om än, jag måste kolla upp det…

”Ingen man vill leka med”

Modos lagkapten Samuel Påhlsson, som under sina år i NHL mötte Brashear många gånger, visste desto mer när Sportbladet mötte honom efter matchen. Han tror att 42-åringen kan bli en stor tillgång för Modo.

– Han är stor, stark. Ingen man vill leka med direkt, säger Påhlsson.

Vad kan han tillföra?

– Vi kan få ett element som kan få oss att vända på den dåliga trenden. Att det kommer in något extra, något annorlunda.

Behöver ni få in en spelare som kan sätta ner foten?

– Jag vet inte om det behövs, det är egentligen inte mitt område. Men det har varit en del grejer, en del smällar på våra spelare som det inte blivit något av. Jag förstår att ledningen är frustrerad.

Kommer lagen han en annan respekt för Modo nu?

– Vi får väl se. Det här är inget som hänt tidigare, att någon tagit in en sån här spelare. Nej, det ska bli intressant, säger Påhlsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN