HV har kopplat greppet: ”Surt”

avMalin Wahlberg, Tomas Ros

HOCKEY

Linköping föll på hemmaplan efter dramatiskt slut

1 av 4

HV71 var pressat i slutminuten.

Men laget har kopplat greppet om kvartsfinalen efter en ny 3-2-match mot Linköping.

– Vi spelar inte med självförtroende i vårt offensiva spel, säger tränaren Roger Melin.

Kvartfinalserien mellan Linköping och HV71 har varit jämn. Linköping vann första mötet på hemmaplan med 3-2 och HV kontrade med att vinna med samma siffror i tisdags.

Det tredje mötet slutade också 3-2 – men den här gången till bortalaget.

Erik Christensen gav HV ledningen efter i den första perioden efter att Linköpings-försvaret gått bort sig. Nordamerikanen, som fick viss kritik efter det första mötet där han var mållös och osynlig, gjorde sitt tredje mål i slutspelet.

– Jag hade bra chanser i första matchen. Men jag har inte läst tidningen för jag kan inte språket. Det är samma i Nordamerika, och om jag oroar mig för vad 7 000 personer tycker här så kommer jag inte göra alla nöjda. Jag försöker bara hjälpa laget och det är skönt att bidra, säger han till C More.

”Skönt att hålla undan”

Broc Little, som varit mållös i fem matcher, kvitterade i power play i början av den andra perioden. Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget. Bara minuter senare avlossade Jere Karalahti en jättekanon till 2-1.

Anton Bengtsson ökade sedan på till 3-1 innan den andra perioden var slut. Den tredje perioden var länge mållös, men med tre minuter och 21 sekunder kvar att spela reducerade Mattias Sjögren.

HV drog på sig en utvisning med 1.15 kvar av matchen. Hemmalaget hade flera lägen att kvittera och med fem sekunder kvar åkte bortalaget på en till utvisning.

Några fler mål blev det dock aldrig och HV kopplar därmed greppet om matchserien.

– Vi kanske hade kunnat göra några fler mål i den här matchen. Men 3-2 tar vi med oss, säger Andreas Jämtin.

Den förre Linköpingsspelaren gjorde återigen en bra match och fick ta emot några glåpord från sina gamla fans.

– Jag hör inte så mycket. Jag är där ute och spelar. Tempot är alldeles för snabbt för att man ska hinna höra vad någon skriver, det är bara att spela, säger Jämtin.

Linköpings tränare Roger Melin:

– Det är alltid surt, speciellt i slutspelet. Vi var lite för stillastående. Vi kommer inte riktigt i gång i vårt offensiva spel och spelar inte med självförtroende i vårt offensiva spel. Det känns som att vi letar lite.

ARTIKELN HANDLAR OM