Hagelin om trejden: ”Det var omtumlande”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Omtumlande.

Så beskriver Carl Hagelin upplevelsen när han under onsdagseftermiddagen fick veta att han trejdats till Los Angeles.

– Jag tror inte människor utanför hockeyn riktigt förstår hur det känns, det är väldigt emotionellt. Men sådan är vår business, jag är glad att få komma till ett fint ställe och ett talangfullt lag, säger han till Sportbladet.

Storlaget Pittsburgh Penguins har gått knackigare än väntat under grundseriestarten, så det låg in luften att general managern Jim Rutherford – aldrig rädd för drastiska förändringar när det inte går som han vill – hade en trejd på lut. Och eftersom Carl Hagelin varit en av de som haft lite tungt med poängproduktionen, och samtidigt sitter på ett utgående kontrakt, gick det att ana att han låg i riskzonen för att bli del av en sådan affär.

Mycket riktigt:

Under onsdagen meddelade Rutherford att han trejdat den 30-årige sörmlänningen till Los Angeles Kings, i utbyte mot Tanner Pearson.

Reagerade starkt

Hagelin, som spelat för Penguins i knappt fyra säsonger och vunnit två Stanley Cup med klubben, fick beskedet under förmiddagen.

– Det var omtumlande. Jag tror inte människor utanför hockeyn riktigt förstår hur det känns att bli trejdad, det är väldigt emotionellt. Jag har som sagt vunnit två cuper med Penguins och känner starkt för alla här, det är framför allt det som känns trist med att lämna, säger han när vi når honom några timmar senare.

– Samtidigt är det så vår business fungerar. Jag har varit med om det här förut och grämer mig inte. Jag ser fram emot att få komma till ett bra ställe och ett talangfullt lag.

Vill sätta fart på laget

Han hoppas kunna göra med Kings som han gjorde med New York Rangers och Pittsburgh när han kom till de klubbarna och med sin enorma speed fick fart på hela laget.

– Det är ju målet. Kings är ett lag med stor potential och förhoppningsvis kan jag bidra med en liten nytändning, fortsätter ”Hagge”.

– Jag tycker för egen del att det känts bra den här säsongen. Poängproduktionen har inte varit som jag hoppats, men det har känts bra i skridskoåkningen och i defensiven, så jag flyger dit med gott självförtroende.

Den Södertälje-fostrade speedkulan – inne på sin tionde säsong i NHL – ansluter med Kings i Chicago, där de har match mot Blackhawks natten till lördag.

– Jag får en natt till här i Pittsburgh och det känns skönt rent logistiskt. Det blir ju lite bökigt med sånt här nu när man har barn. Dessutom landade min mamma i stan just i dag, så jag fick börja med ett berätta för henne...

Det kan kort sagt vara halsbrytande när en pingvin förvandlas till kung.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM