Jönssons nya jobb: Intersport i Karlskoga

avLinus Norberg

HOCKEY

Han har både OS- VM- och SM-guld i bagaget.

Nu har Jörgen Jönsson hittat en ny arbetsgivare – Intersport i Karlskoga.

Jörgen Jönsson är en av svensk hockeys allra största.

Utöver sina 711 SHL-matcher – bara 18 spelare har gjort fler genom tiderna – har 46-åringen, mest förknippad med Färjestad, vunnit både ett OS-guld, två VM-guld och fem SM-guld som spelare.

I våras vann han sitt sjätte SM-guld, som assisterande tränare i Växjö, men valde att lämna klubben efter guldsäsongen.

– Jag har bestämt mig för att flytta hem. Jag kommer att ha Karlstad som bas och sedan får vi se var det tar vägen, sa han i våras.

Nu har Jönsson hittat ett nytt jobb.

Blir hockeyexpert i butiken

Profilen ska börja jobba på Intersport i Karlskoga, som hockeyexpert, ett jobb han fått via hockeyallsvenska Bik Karlskoga som har ett samarbete med butiken.

"Intersport Karlskoga är stolta och glada över att kunna presentera Jörgen Jönsson som en ny medarbetare. Jörgen tillhör en av hockeyvärldens mest meriterade spelare. Han är bland annat den ende ishockeyspelaren i världen som vunnit OS-, VM- SM-guld samma säsong. Jörgen kommer att finnas på plats i butiken måndagar och tisdagar 10-18:30 för extra expertis inom hockey.”, skriver Biik Karlskoga på sin hemsida.

”Måste jobba”

Jönsson gjorde sin första arbetsdag i måndags och butikschefen Johanna Nilsson säger till Expressen att han debuterade på skoavdelningen.

– Han gjorde premiär den här veckan med introduktion på hockey- och- skoavdelningen. Men han kommer cirkulera i hela butiken och rycka in där det behövs, säger Nilsson.

Till tidningen säger Jönsson:

– Jag behöver jobba. Jag har för mycket energi, det är kul att känna sig behövd. Sen får vi se var det tar vägen.

1 av 4 | Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM