Tom Wilson sänkt: ”Ute efter honom”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Tom Wilson var inblandad i ännu en incident i natt.

Men den här gången var det den kontroversielle Washington-busen som tacklades sönder – och hans baneman, Ryan Reaves, som fick matchstraff.

– Reaves var ute efter Wilson hela matchen. Det är bara att lägga ihop två och två, säger Capitals-coachen Todd Reirden.

1 av 3 | Foto: Stephen R. Sylvanie / X02835

Det brukar vara Tom Wilson som delar ut illegala tacklingar, får matchstraff och emellanåt också stängs av – på senare tid väldigt länge.

Men i T-Mobile Arena i Las Vegas i natt var det ombytta roller för den 24-årige bjässen från Toronto.

Han hade i en situation i slutet av andra perioden spelat från sig pucken och såg inte hur Ryan Reaves – ingen svärmorsdröm på isen han heller – kom snett bakifrån och satte in en knallhård axel-mot-axel-tackling.
Wilson flög som en vante, tappade hjälmen och blev liggande på isen – innan han hjälptes ut i omklädningsrummet, för att sedan inte återkomma mer i matchen.

Reaves fick fem minuter plus matchstraff för interference – och i vad mån han, likt sitt offer vid så många tillfällen, blir föremål för ytterligare disciplinåtgärder lär världen få veta under onsdagen.

Capitals-coachen Todd Reirden tycks i alla fall hoppas på det.

– Wilson var i det läget en intet ont anande spelare och slog huvudet i isen, säger han på sin presskonferens.

– Reaves var ute efter Wilson hela matchen. Det är bara att lägga ihop två och två.

Finalreprisen i sig var en utomordentlig underhållande tillställning som Vegas till slut vann med 5-3 – efter avgörande mål av förre Capitals-backen Nate Schmidt.

Oscar Lindberg bidrog med två assist.

▪▪▪

Det började lovande för Vancouver och Elias Pettersson hemma mot Minnesota i natt.

Drygt sju minuter in i matchen slog den svenske rookien en lysande passning till Josh Leivo, som bara kunde stöta in 1-0.

I mitten av andra hade canuckerna också ledningen med 2-1, men med två snabba mål i slutet av mittakten avgjorde Wild matchen.

Det betyder dessvärre att Canucks förlorat tolv av sina senaste tretton matcher och plötsligt har de sex tunga poäng upp till slutspelsstrecket.

▪▪▪

Tippade slagpåsen Arizona Coyotes går desto bättre. De tog fjärde raka med en 2-1-seger borta mot LA Kings under natten – och har, sin mindre lyckade start på säsongen till trots, bara tre poäng upp till en playoff-plats.

Oliver Ekman-Larsson och Niklas Hjalmarsson svarade båda för assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!