Värsta måltorkan – sedan 1950

HOCKEY

Rangers hemska snitt: 1,6 mål per match

Foto: Motade allt Marc-Andre Fleury stoppar Ryan Callahan försök.

DETROIT. New York Rangers kan inte göra mål.

I nattens fiasko mot Pittsburgh lyckades stjärnorna från Broadway för andra matchen i rad med konststycket att lämna isen mållösa.

Därmed kan de skryta med att ha orsakat den värsta måltorkan i New York sedan – 1950!

Rangers fick stryk med 1-0 mot Pittsburgh i natt – precis som mot Boston i lördags.

Den gången krävdes det straffar för att fastställa resultatet. I Mellon Arena räckte det med att Evgeni Malkin sprätte in en puck i ett powerplay i början av andra perioden.

Mer behövs ju inte mot Rangers.

Trots en spelartrupp fullsprängd av potentiella skyttekungar kan laget inte göra mål.

1,6 mål per match

På de inledande åtta matcherna har de gjort sammanlagt 13 stycken – eller i snitt 1,6 per match. Enligt uppgifter på tv-kanalen Versus är det första gången sedan 1950 Rangers producerat så sanslöst lite de åtta första matcherna.

Vi snackar alltså värsta måltorkan på 57 år!

De vräkte skott mot Marc-Andre Fleury i natt, men puckarna gick antigen över, utanför eller rakt på den tidigare under säsongen rätt skakige Pittsburgh-keepern.

Naturligtvis har den offensiva krampen nu börjat sätta sig i spelarnas psyken, men den bottnar i att ledningen misslyckats i försöken att skapa kemi och balans mellan nya och gamla nyckelspelare.

Ny stormatch av Lundqvist

Henrik Lundqvist? Han är antagligen den mest frustrerade av dem alla. Han gör stormatch på stormatch, men tvingas stå och se på när lagkamraterna inte kan ta vara på chansen han ständigt ger dem.

En ändring måste till stånd i nästa match, hemma mot lokalkonkurrenten New Jersey Devils på torsdag. Annars börjar nog coachen Tom Renney sitta löst.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL