SHL Svenska hockeyligan

Skadan Malmö fruktar

Söderberg ögonskadad:”Det blödde så mycket”

MALMÖ

Morabacken Mikko Kurvinens klubba prickade Carl Söderberg rakt i ansiktet.

Kraftigt blödande lämnade Malmös hockeystjärna isen och kördes sen direkt till sjukhus.

–?Det finns alltid risk för att det är allvarligt när det handlar om ögonskador, säger Malmös läkare Fredrik Nyquist.

Foto: bildbyrån
STJÄRNAN TILL SJUKHUS Carl Söderberg tvingades lämna matchen med en ögonskada.

Först i dag får han besked om han är allvarligt skadad eller inte.

Kurvinen slängde slarvigt, men säkert inte avsiktligt, upp klubban så att bladet snett bakifrån träffade näsroten på Söderberg.

–?Klubban studsade troligen på näsan och in i vänster öga. Det blödde så mycket från näsan att det var svårt att bedöma skadans art. Bättre att specialisterna fick undersöka, säger Nyquist som i går kväll pratade i telefon med Söderberg efter de inledande undersökningarna på sjukhuset.

–?Han fördes till ögonkliniken där dom kommer att göra kompletterande undersökningar under tisdagen. Vi vet för lite än, säger Nyquist.

Liknade Weinhandl

Skadesituationen påminner mycket om när Mattias Weinhandl fick tjecken Michal Travniceks klubbspets i sitt vänstra öga under en landskamp mellan Sverige och Tjeckien 1999. Följden blev att Weinhandl drabbades av grå starr och ett ärr på gula hinnan, vilket gör att han nu bara har tio procents syn på vänsterögat.

Söderberg har varit Malmös genomgående effektivaste spelare och anses nu nästan given i Tre Kronors kommande trupper. Är skadan allvarlig blir det ett stort avbräck för Malmö i den kommande kvalserien, där Malmö sannolikt hamnar.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM