”Ska försöka göra avslut på tre matcher”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

avSimon Norberg

HOCKEY

Timrå har överraskat de flesta genom att i stor stil vinna serien och släppa in mindre än 100 mål.

Men när de nu ställs mot Leksand i den hockeyallsvenska finalen är det med stor självsäkerhet.

– Det här var bara ett delmål. Det finns inget lag som vill det här mer än oss, säger Jonathan Dahlén.

– Vi ska försöka göra avslut på tre matcher, kontrar Olle Alsing.

Timrå IK vann hockeyallsvenskan med åtta poäng, hade ett snitt på mindre än två insläppta mål per match och den spelare med hela ligans bästa poängsnitt i form av Jonathan Dahlén.

När det nu vankas final mot Leksand i bästa av fem om vilka som ska ställas mot Karlskrona i SHL-kval är det med en stor självsäkerhet och övertygelse som medelpadingarna går in i den.

– Tabellen ljuger inte efter 52 omgångar, så är det bara. Tittar man på våra insläppta mål så är vi väldigt bra och vi har utan tvekan seriens bästa defensiv. Vi har gjort en jättebra säsong så här långt och är nöjda än så länge. Vi har gett oss bra förutsättningar, men det är inte mer än så. Nu nollställs allt, säger Dahlén till Sportbladet.

Vad talar för er?

– Defensiven och hungrigheten. Serien var bara ett delmål. Det finns inget lag som vill det här mer än oss.

Stort intresse i staden

Den första matchen spelas i kväll i Timrå och sedan möts lagen varannan dag fram till att en vinnare utsetts.

Timrås poängkung tror på stort stöd i den första finalmatchen.

– Det är klart att stödet är stort och det snackas en hel del på stan, det är bra hockeyintresse. Vi hoppas vi får bra stöd.

Leksand besegrade Oskarshamn i grundseriens sista omgång i onsdags med 6–1 på bortaplan och sov sedan över i staden för att under torsdagen åka buss upp till Timrå för bästa tänkbara uppladdning.

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N

– Det ska bli kul och det kommer bli tuffa matcher. Vi har väl inte haft så lätt för Timrå den här säsongen, men vi vet lite hur de spelar och vet hur vi ska spela för att slå dom, berättar Olle Alsing.

Måste överlista Haukeland

För att Leksand ska besegra Timrå måste de också överlista sin tidigare lagkamrat Henrik Haukeland som till den här säsongen lämnade klubben och nu blommat ut till seriens bästa målvakt.
– Vi kommer vara på honom och skjuta mycket. Han är en väldigt duktig målvakt, men vi måste få honom i sidled så kommer det trilla in några puckar på honom.

Kommer ni vara på honom extra?

– Kanske lite. Vi är många här som känner honom och det är roligt att vara på honom lite. Under match är han inne i sin bubbla och vi ska försöka spräcka den, säger Alsing innan han sedan sticker ut hakan.

– Vi ska försöka göra avslut på tre matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM