”Hyllningen gick fram till Nisse”

HOCKEY

Fansen sjöng direkt till sjukhuset via telefon

Djurgårdens fans skanderade Nisse Ekmans namn så att det ekade på Hovet.

Hyllningarna nådde Ekman direkt i sjuksängen – via mobiltelefon.

– Nisses fru var rörd och sonen var mäkta stolt, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.

Så sent som på annandagen gjorde Nisse Ekman mål när Djurgården besegrade Skellefteå. Dagen efter drabbades han chockartat av en stroke och sedan dess han legat på Karolinska sjukhuset.

Inför gårdagens match mot Färjestad valde Djurgårdens fans att visa sitt stöd genom massiva hyllningar.

”Var en stor hyllning”

De höll upp en banderoll med texten ”Kämpa på, Nisse!” och skanderade ”Nisse Ekmans järnkaminer”, en ramsa som återkom ett flertal gånger under matchen.

Nisse Ekman kunde från sjuksängen ta del av hyllningarna i realtid.

– Hyllningen gick fram direkt via min telefon. Jag tycker att det var en stor hyllning. Jag passade på att ringa hans fru som höll upp telefonen så att han fick höra det, säger Janne Järlefelt.

– Frun ropade på Nisses son och mamma, de tyckte alla att det var riktigt stort att få höra hyllningarna från klacken. Nisses fru var rörd och sonen var mäkta stolt.

Lagkamraten Christian ”Fimpen” Eklund:

– Det är stort av fansen och jag tror att Nisse uppskattar det. Han vet att både laget och fansen vill att han ska bli frisk så fort som möjligt. Vi behöver honom både på isen och i omklädningsrummet.

”Det går långsamt”

Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson var i kontakt med Nisse Ekman under gårdagen.

– Han blir bättre, men det går långsamt och kommer ta tid. Det är såklart lite omtumlande att ena dagen vara här och spela match och nästa dag vakna på morgonen och inte må bra, säger Gustavsson.

Kommer Ekman att kunna spela ishockey igen?

– I första hand ska han återgå till ett normalt liv. Det ställs jäkligt höga krav på den individen att kunna spela hockey på den här nivån. Det kan ju även vara så att man får andra perspektiv på livet när man har varit med om en sån här grej, och värderar andra saker.

ARTIKELN HANDLAR OM