Pelle Prestberg gör comeback – i Färjestad

Publicerad:
Uppdaterad:

Klubbdirektören: En jättebra spelare som vi gillar stenskarpt

MANNHEIM. Färjestad-ikonen Pelle Prestberg är tillbaka i Karlstad.

Han har sagt nej till Leksand – och väljer en comeback i Färjestad.

I dag skrev han på ett tvåårskontrakt.

Pelle Presberg, 35, spelade nio säsonger i Färjestad fram till 2008, då han valde att lämna Karlstad och spela för Leksand i allsvenskan.

Färjestad skulle då föryngra och valde att göra en kraftfull generationsväxling.

Nu är Prestberg två år äldre, men är nu alltså välkommen tillbaka.

– Pelle är en jättebra spelare som vi gillar stenskarpt. Vi förhandlar med honom, men inget är helt klart, sa klubbdirektören Håkan Loob till Sportbladet tidigare i dag.

Men övergången är klar – det kunde Sportbladet avslöja på nätet klockan 12.45 i dag.

Och en timme senare kom bekräftelsen från Färjestad.

– Vi är glada över att ha Pelle tillbaka i Färjestad. Han har visat att han fortfarande producerar och vi är säkra på att han kommer att göra det i elitserien också, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

60 mål på 90 matcher

Prestberg är en stor fans-favorit i Löfbergs Lila arena och under glansåren spelade han i den beryktade Jönsson-ligan med Peter Nordström och Jörgen Jönsson.

Han har även visat att han fortfarande kan göra mål under säsongerna i Leksand där det blivit 60 mål på 91 matcher.

I vintras gjorde Prestberg 61 poäng (30+31) på 52 matcher i allsvenskan.

– Det ska bli oerhört inspirerande och kul att Färjestad vill ha hem mig igen, säger Prestberg som kommer att flytta tillbaka till Karlstad under sommaren. Truppen i Färjestad ser riktigt intressant ut och som det ser ut nu finns många hemvändare och det kan bli en mycket rolig säsong, säger Prestberg själv.

Bygger nytt superlag

Färjestad gör en storsatsning på nästa säsong och nyförvärven hittills är imponerande: Jonas Frögren, Christian Berglund, Martin Sevc, Kristofer Berglund, Christopher Nilstorp och så Prestberg.

Lägg därtill att VM-centern Rickard Wallin (Toronto) har ett liggande kontraktsförslag på fyra år förstår man att Färjestad blir en allvarlig utmanare till SM-guldet våren 2011.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN