Succémålvakt klar för NHL-laget Nashville

HOCKEY

Får ett drömkontrakt

Det har varit på gång länge.

Nu är det klart.

Timrås succémålvakt Anders Lindbäck går till NHL-klubben Nashville Predators – och får ett drömkontrakt.

– En pojkdröm, säger han.

Foto: Anders Lindbäck lämnar Timrå.

Anders Lindbäck, 22, gjorde succé i Timrå den gångna säsongen och satte bland annat elitserierkord då han stoppade hela 53 skott mot HV71 i november.

Succén gav till slut en VM-biljett, där han faktiskt fick spela en knapp sekund i bronsmatchen mot Tyskland i går.

Nu har han fått ytterligare ett bevis på att han har gjort en fantastisk säsong: Han har skrivit på ett kontrakt med NHL-laget Nashville Predators.

– En pojkdröm. Men den är inte uppfylld förrän jag lyckas ta en plats en vacker dag. Jag är inställd på att det kan ta ett tag att anpassa sig, men jag åker dit för att slå mig in i NHL, säger Lindbäck till Dagbladet.

Över en miljon i sign-on

Kontraktet är på två år och mycket lukrativt. Dels får han en sign on-bonus på cirka 1.3 miljoner kronor. Får han spela i farmarligan AHL är han garanterad maxlönen 65 000 dollar per år, motsvarande en halv miljon kronor. Skulle han ta en plats i NHL kan han nå upp till maxlönen för rookies med hjälp av bonusklausuler i kontraktet, skriver Dagbladet. Maxlönen för en rookie är närmare sju miljoner kronor.

– Jag åker över och gör mitt bästa så får vi alla som vill mig väl hoppas att det räcker långt. Samtidigt vet jag att jag har en chans och att dom tror på mig, annars skulle dom aldrig signa mig, säger Lindbäck.

Med största sannolikhet är även Magnus Pääjärvi-Svensson, som gjorde flest poäng av alla svenskar i VM, förlorad för Timrå.

– Edmonton kommer antagligen med ett förslag under maj månad. Och säger de till Magnus att de vill ha över honom så kommer han att åka, säger hans pappa och agent Gunnar Svensson till Sundsvalls Tidning.

Fotnot: Timrå värvade under måndagen finländaren Juha Pitkämäki, 30, som ny målvakt. Han kommer närmast från spel i finska Ilves.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL