”För många passagerare”

HOCKEY

Tre Kronor sågade i periodpaus

Ett blekt Tre Kronor kom undan med blotta förskräckelsen efter 3-2 mot Frankrike.

Men insatsen lämnade mycket övrigt att önska och spelarna sågades efter matchen.

– När du tar på dig landslagsdressen har du en skyldighet att komma redo till varje match och träning. Det duger inte att bara vinna mot Frankrike, säger Calle Johansson i TV6.

Redan i den första periodpausen var TV6 experter starkt kritiska mot Tre Kronors insats. Trots 17-7 i skott hade Sverige bara 1-0, efter ett självmål av Frankrike.

Bengt-Åke kritisk

– Ärligt talar gillar jag inte att vara negativ men jag är lite småirriterad. Jag kan leva med att man bommar en pass men när man inte går på kropp, inte är engagerad, inte vinner tekningar. Det var en riktigt risig period. Det är för många som bara är passagerare, sade Andreas Johansson.

Han fick medhåll av förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

– Det är alldeles för passivt och stillastående. Det var nio man som inte hade ett skott på mål när vi pratat om att ta pucken på mål. Det är för dåligt, säger Gustafsson.

”Måste ha ett hjärta”

Sverige spelade visserligen upp sig andra men föll ihop fullständigt i den tredje perioden och var nära att tappa segern.

– När du tar på dig landslagsdressen har du en skyldighet att komma redo till varje match och träning. Du måste någonstans ha ett hjärta också, täcka ett skott och gå in i en närkamp. Det duger inte att bara vinna mot Frankrike, säger Calle Johansson.