Tittarna blåsta på premiären

HOCKEY

SVT sänder inte JVM-matchen mot Norge: ”Tråkigt”

De svenska tv-tittarna blir blåsta på JVM-premiären.

Orsak: Inget tv-bolag producerar Sveriges möte med Norge.

– Det är klart att min familj vill se matchen. Synd att de inte får det, säger svenska lagkaptenen Anton Lander, 19.

Foto: Sverige lär vinna JVM-premiären mot Norge. Men de svenska tv-tittarna missar Anton Landers och de övrigas jubel. Kanada bryr sig inte.

JVM brukar locka svenskarnas intresse, trots att matcherna spelas på nätterna svensk tid.

JVM-finalen mot Kanada för två år sedan började 01.15, men sågs av över 360 000 tittare.

Många är intresserade av vad årets upplaga kan åstadkomma, om de kan överträffa förra årets upplaga som tog brons efter 11–4-seger mot Schweiz.

Pär Mårts har lämnat över förbundskaptensrollen till Roger Rönnberg, som förfogar över ett homogent lag utan fixstjärnor, där målvakten Robin Lehner, till vardags i Binghamton Senators, har en nyckelroll.

”Ingen produktion”

Men Sveriges premiärmatch mot Norge klockan 22.00 på annandagen får inte de svenska tittarna se. Matchen sänds inte i SVT – och ingen annanstans heller.

– Det finns ingen tv-produktion. Kanadensiska TSN producerar JVM, men de sänder inte alla matcher och Sverige–Norge är ganska ointressant worldwide. Det är en match som inte anses vara intressant, säger

Anders Blomberg, redaktör på SVT.

– Det är tråkigt. Men när man tecknar ett avtal ingår ett antal matcher och det är bara den här matchen som inte ingår. I övrigt sänder vi Sveriges alla matcher, plus semifinaler och final.

”Vill se matchen”

Lagkapten Anton Lander tycker att det är tråkigt att han och övriga laget får vänta med att visa upp sig för svenska folket.

– Det är klart att min familj vill se matchen. Synd att de inte får det. Det är tråkigt, men det är så det är, inte mycket att göra något åt, säger Anton Lander.

ARTIKELN HANDLAR OM