Gustav Forsling stor hjälte: ”Bästa kvällen”

HOCKEY

NEW YORK. Gustav Forsling fick uppleva NHL-karriärens hittills största stund hemma i Chicago i natt.

Han blev matchhjälte på övertid – och hade assist även på de övriga två mål Blackhawks gjorde mot Buffalo.

– Helt klart bästa kvällen jag varit med om här borta. Det är sånt här man drömmer om, säger den 21-årige östgöten till Sportbladet efter 3-2-segern.

1 av 2

Han har kallats doldis, men efter nattens uppvisning vet alla som följer NHL definitivt vem Gustav Forsling är.

För det var alltså han som bröt Chicagos fem matcher långa förlustsvit genom att, hemma mot Buffalo,  först spela fram till två mål under ordinarie matchtid – och sedan själv avgöra hela tillställningen när blott fem sekunder återstod av övertidsperioden.

– Jag backade tillbaka från slottet, mot blålinjen, och hörde från båset att det började bli ont om tid. Så jag försökte egentligen bara få pucken på mål och den gick in, säger den 21-årige Linköping-sonen på telefon från hemstaden.

”Sånt man drömmer om”

– Det är helt klart det bästa jag varit med om här borta. Det är sånt man drömmer om när man fantiserar om NHL som barn. Särskilt roligt var det eftersom vi verkligen behövde den här segern.

Ja, Hawks har vinglat sig genom de inledande grundseriemånaderna och kom som sagt till start med fem raka förluster i natt.

”Fått mycket förtroende”

– Det har varit lite upp och ner för oss, men det är ingen som känt panik. Vi tror på det vi gör och visste att det skulle lösa sig till slut, fortsätter Gustav.

Som för egen del dock hört till lagets utropstecken under denna andra säsong i världens bästa liga.

– Lite har det väl varit för mig som för laget i stort. Upp och ner. Men tidvis har jag spelat bra och jag får mycket förtroende av tränarstaben. Det känns såklart väldigt bra.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM