Rögle kallar hem talangfulle forwarden

avLo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYR ÅN
Lucas Elvenes.

Han lånades ut i maj. Nu kallas han hem.

Lucas Elvenes, 18, återvänder från Oskarshamn till Rögle.

– Såklart ett tråkigt besked för oss, men vi är samtidigt glada för Lucas skull, säger Oskarshamns sportchef Per Kenttä.

Rögle BK har drabbats av skadeproblem på forwardssidan. Senast handlar det om Sebastian Collberg och innan det Filip Karlsson. Det gör att Rögle nu väljer att kalla hem sin 18-årige forward Lucas Elvenes från utlåningen till allsvenska IK Oskarshamn.

– Lucas har spelat bra i Oskarshamn och varit framgångsrik. Det ska bli spännande att få se honom spela med oss mot Brynäs i kväll, säger Rögles sportchef Chris Abbott till Rögles hemsida.

Lucas Elvenes lånades ut till Oskarshamn i maj. Totalt blev det 21 matcher i serien, fyra mål och 17 assist. Flest poäng i hela laget. I Oskarshamn är det med blandade känslor man lämnar tillbaka Elvenes till Rögle.

”Varit en av våra absolut bästa spelare”

– Såklart ett tråkigt besked för oss, men vi är samtidigt glada för Lucas skull. Han har ju under långa stunder varit en av våra absolut bästa spelare. Vi önskar honom ett stort lycka till i SHL och kommer att hålla en tät dialog med Rögle framöver, kommenterar Oskarshamns sportchef Per Kenttä till Oskarshamns hemsida.

Själv är Elvenes glad över chansen.

– Jag blev lite överraskad när jag fick beskedet. Men det ska bli kul att få spela i Rögle igen och testa på SHL-spel. Jag trivs i Oskarshamn men målet är ju att få spela i Rögles A-lag, säger 18-åringen till Rögles hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM