Lauritzen lägger av: ”Inte hållbart”

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

HOCKEY

Sebastian Lauritzen, 34, lägger av.

Efter sju hjärnskakningar vågar hockeyspelaren inte ta fler risker och lägger skridskorna på hyllan.

– Det är inte hållbart, jag kan inte, säger han till hockeypuls.se.

Sebastian Lauritzen, 34, spelade inte en enda match för Timrå under säsongen.

På en försäsongsträning i augusti ådrog sig den landslagsmeriterade forwarden sin sjunde hjärnskakning i karriären och tvingades ställa in hela säsongen.

”Det var som om någon drog ner rullgardinen, stoppade i mig den värsta möjliga drogen och stängde dörren och låste”, skrev han i en krönika på hockeyallsvenskans hemsida i januari.

”Har växt fram”

Han berättade då att han mådde mycket bättre, men att framtiden som hockeyspelare fortfarande var osäker.

Nu kommer beskedet att han lägger av.

Foto: TT
Lauritzen var med och vann SM-guld med Brynäs.

I en intervju med hockeypuls.se berättar Lauritzen, som spelat närmare 300 SHL-matcher med Brynäs, Djurgården, Linköping och Timrå, om det tunga beslutet och att han helt enkelt inte vågar ta fler risker.

– Det är alldeles för stor risk att få en ny hjärnskakning. Det är inte hållbart, jag kan inte, säger han till sajten.

Han fortsätter:

– Beslutet har växt fram under en period. Jag sa tidigt att jag inte skulle ta det så länge jag hade men av hjärnskakningen. Jag ville ta det så nyktert som möjligt. Nu känner jag att jag har kunnat analysera det här, trots att jag inte är hundra procent återställd. Jag känner mig inte bitter över att jag inte fått sluta på min egna villkor. Det är vad det är. Det här tillhör sporten och det är bara att köpa läget.

”Måste ta pauser”

Nu ligger fokus på annat. Sebastian Lauritzen ska vara föräldraledig i sommar och håller samtidigt på att starta upp ett eget företag.

– Nu mår jag bra. Sviterna från hjärnskakningen är inte helt borta. Men så länge jag håller mig till mina ramar som blivit rätt stora nu så är det lugnt. Det är väldigt skönt, även om jag i vissa lägen känner att jag måste gå ifrån och ta en paus, säger han.

34-åringen vann SM-guld med Brynäs 2012.

Dagens höjdare 8 maj 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM