Sjunde raka förlusten efter Örebros tapp

HOCKEY

Örebro tappade tvåmålsledning och åkte på sjunde raka förlusten.

Luleå avgjorde på straffar efter Per Ledins "fotbollsmål".

– Vi vinner en poäng mot Luleå som är tvåa i ligan, det tycker vi är bra, säger Örebrotränaren Patrik Ross.

Örebro har varit inne i en tung period med sex raka förluster. Men mot Luleå såg de ut att bryta den mörka sviten och ta tre poäng. Så blev det dock inte.

Örebro gick ifrån till 3-1 i mitten av den sista perioden efter en tabbe av Luleåmålvakten Daniel Bellissimo.

– Så kommer det där misstaget som man inte får göra som målvakt. Där måste man spika igen och ta de puckarna för att hjälpa sitt lag. En riktigt, riktigt vass målvakt släpper inte den. Här tycker jag att Luleå har ett bekymmer, säger C Mores expert Thomas Johansson.

”Ingen topprestation”

Luleå kom dock tillbaka efter två mål på fyra minuter. Cam Abbott satte först 3-2, sedan fixade Per Ledin kvitteringen efter att på fotbollsmanér ha bröstat ner pucken till sig själv och slagit in den på volley.

I straffläggningen fick Bellissimo revansch när han räddade extrapoängen till Luleå.

– Det är ingen topprestation, men ändå helt okej. Starkt att komma tillbaka. Jag tycker att vi har sett lite sega ut sista tiden och inte fått den här "puschen" Men någonstans helt okej, att vi gör en riktig push i sista trots att det grinar oss emot, säger tränaren Jonas Rönnqvist till C More.

Örebros tränare Patrick Ross efter sjunde raka förlusten:

– Vi vinner en poäng mot Luleå som är tvåa i ligan, det tycker vi är jättebra. Vi möter ett bra hockeylag och de forcerar något oerhört när vi leder med 3-1. Luleå är starka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF