NHL

Ekman-Larsson sänkte topplaget i sudden

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Var egentligen menat som en passning”

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson blev Phoenix stora matchhjälte i natt.

Han smackade in det avgörande 3-2-målet i bortamatchen mot självaste St. Louis – på övertid.

– Jag slängde in en lyra som väl egentligen var menad som passning men den gick rakt in och det var ju skönt att se, säger den unge smålänningen till Sportbladet.

Övertidperioden i Scottrade Center hade pågått i en knapp minut när Oliver Ekman-Larsson efter en liten intern duell med landsmannen Patrik Berglund fick pucken vid blålinjen, drog på ett skott – och så var matchen avgjord.

– Patrik fastnade med klubban i min skridsko så jag fick slita mig loss där. I samma stund slog Mike Ribero en väldigt snygg passning, berättar Oliver på telefon från Missouri.

Han fortsätter:

– Jag såg att Shane Doan var inne vid kassen, så jag slängde iväg en lyra som väl mer var tänkt som en passning men den gick rakt in och det var skönt att se. Det är alltid roligt att göra mål och ännu roligare på övertid.

”Vet inte om vi förtjänade det”

'För Coyotes var det förstås en tung skalp att klippa. Blues har varit ett av NHL:s allra starkaste lag under seriestarten.

– Fast jag vet ärligt talat inte riktigt om vi förtjänade segern. De spelade ut oss i både andra och tredje perioden, fortsätter Oliver.

– Men så har det ofta sett ut den här säsongen. Vi har inte spelat så bra men ändå lyckats vinna och det är ju också en styrka.

”OEL” själv – som också stod för en assist i nattens match – har dock varit genomgående bra och belönas, i vanlig ordning, med mest istid av alla spelare i laget.

– Jodå, jag tycker det känts helt okej. Men det finns alltid saker att förbättra och det försöker jag göra, säger han.

Ja, då ökar ju chanserna att bli uttagen i Pär Mårts OS-trupp också – och den 22-årige smålänningen hymlar inte om att han gärna vill åka till Sotji i februari.

– Det finns ju i bakhuvudet hela tiden, det kan jag inte förneka. Det vore otroligt kul att få vara med. Men ju bättre jag spelar i klubblaget, desto större blir ju chansen att bli uttagen, så jag försöker fokusera på det, förklarar han.

Rookie-sensationen Hampus Lindholm har fått igång även offensiven på allvar nu. Han gjorde säsongens – och NHL-karriärens – andra mål när Anaheim gästade Florida i natt.

Men det hjälpte inte. Florida skrällde och vann med 3-2.

Och det var inte nattens enda överraskning. De oväntade resultaten stod som de berömda spöna i backen.

Buffalo lyckades slå Los Angeles Kings på straffar, Carolina slog Colorado med 2-1, Winnipeg vann på straffar mot Detroit i Joe Louis Arena och måltorkans Philadelphia klappade till Ottawa med 5-0 – på bortaplan.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL