Efter skrällen: Vi lever fortfarande

Upplagt för drama i NHL:s slutspurt efter Torontos skräll

NEW YORK. Den infernaliska streckstriden i den östra NHL-konferensen tätnade ytterligare när Toronto i natt skrällde mot Boston och Columbus samtidigt nollade Philadelphia.

– Vi lever fortfarande, men en massa saker vi inte kontrollerar måste gå vår väg, säger Leafs-coachen Randy Carlyle efter andra raka segern.

Efter de åtta raka förluster som såg ut att förstöra hela säsongen verkar det alltså som att Toronto – i allra sista stund – tagit sig samman och börjat spela vägvinnande hockey igen.

De slog Calgary i förrgår och följde alltså upp med en liten 4-3-skräll – efter övertidsavgörande av Nazem Kadri – mot serieledarna från Boston i natt.

– Vi har börjat andas igen. Det är skillnaden mot tidigare. Vi andas, för när man inte gör det utan bara får panik hela tiden går det inte att göra något alls, säger coachen Randy Carlyle till klubbens hemsida efteråt.

”Årets viktigaste...”

Leafs är nu bara en poäng efter Columbus på rätt sida slutspelsstrecket, men har dessvärre två matcher fler spelade än båda dem och övriga konkurrenter i streckstriden.

– Vi lever fortfarande, men en massa saker vi inte kontrollerar måste gå vår väg. Tills vidare kan vi bara fokusera på nästa match och se den som årets viktigaste, konstaterar Carlyle.

■ ■ ■

Columbus, å sin sida, täppte till luckan upp till Detroit på andra wild card-platsen med en 2-0-seger borta mot Philadelphia.

Matchens lirare: Målvakten Sergej Bobrovsky, som trejdades från just Philadelphia till Columbus för några säsonger sedan och nu alltså kom tillbaka och höll nollan.

– Det var väldigt speciellt och exalterande, säger han till nhl.com.

■ ■ ■

New York Rangers hade chansen att skaffa fem poängs marginal ner till samma Philadelphia, men tappade 2-1-ledning borta mot Colorado med mindre än en minut kvar av ordinarie matchtid och fick sedan stryk på straffar.

I väst består det enda riktiga spänningsmomentet i om Dallas eller Phoenix ska ta den sista slutspelsplatsen och Dallas ställde under natten till det för sig genom att förlora med 4-1 borta mot Carolina.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN