Lundqvist slog nytt klubbrekord – igen

Foto: AP
Rock Nash och Henrik Lundqvist firar segern.

avPer Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Ny kväll på jobbet för Henrik Lundqvist – och nytt klubbrekord.

Han höll sin 50:e nolla i derbyt mot New Jersey i natt och är därmed den målvakt i New York Rangers snart 90-åriga historia som stängt igen kassen flest gånger.

– Mamma och pappa är här på besök och inför tredje perioden började jag tänka på att det skulle vara väldigt kul att få slå rekordet med dem på plats. Så jag är väldigt glad över det här, säger han till Sportbladet efter 2-0-segern.

Ja, den största svenske målvakten i NHL-historien radar upp rekorden just nu.

För en vecka sedan bärgade han sin 302:a seger och slog därmed Mike Richters gamla klubbrekord i antal vinster.

I natt var det dags igen.

”Kung Henrik” höll sin 50:e nolla och är därmed den i New York Rangers snart 90-åriga historia som har flest nollor.

– Ja, det känns såklart väldigt hedrande och stort, säger han när vi möter honom efteråt och representanter från klubben samtidigt sträcker fram pucken som aldrig letade sig in i nätmaskorna under derbyt i Newark.

Han fortsätter:

– Mamma och pappa är här på besök och inför tredje perioden började jag tänka på det skulle vara väldigt kul att få slå rekordet med dem på plats. Det är ett tag sedan de såg mig spela. Så jag är väldigt glad över det här.

”Slåss för livet varje kväll”

Det fanns mer att fira när familjen såsmåningom kom hem till Manhattan igen. Segern var Rangers tredje raka (och den andra på ett dygn), marginalen ner till konkurrenterna under slutspelsstrecket är nu hela fyra poäng och ”Henke” spelar säsongens bästa hockey just nu.

– Jag vet inte, men det är inte så svårt att motivera sig den här tiden på året, säger han.

– Vi slåss för livet varje kväll, man märker att det är en helt stämning kring matcherna och man funderar inte så mycket längre. Man bara kör och det är väldigt roligt att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL