HV71 besegrade Frölunda-spöket

HOCKEY

Efter två raka förluster stuvade HV71:s tränare Ulf Dahlén om i sitt lag till matchen mot Frölunda.

Resultatet av det?

HV tog tre poäng efter 3–2 mot SHL:s tabelltvåa.

HV71 har haft det riktigt svårt mot Frölunda den här säsongen. Göteborgarna har gått segrande ur lagens tre tidigare möten. Men i det fjärde var bottenlaget HV71 starkast. JVM-aktuelle Andreas Johnson sköt visserligen 1–0 till gästerna i spel fem mot fyra tidigt i den första perioden. Men innan de första 20 minuterna var över hade HV71 kommit ikapp och förbi. Detta efter mål av de båda kanadensarna Erik Christensen och Riley Holzapfel.

”Spelar ingen roll”

Den sistnämnde var en av hemmalagets främsta spelare den här kvällen och verkade trivas i den nykomponerade fjärdeformationen med Brett Sterling och skridskostarke Sebastian Strandberg.

– Det spelar egentligen ingen roll vilka coachen sätter en tillsammans med, det är bara att gå in och köra på. Men jag tycker att det gick bra för vår kedja i dag, trots att det var fösta gången vi tre spelade ihop, sade centern Riley Holzapfel.

I den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka. Toni Rajala sköt 3–1 med ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Rajala fick pucken prydligt serverad av Andreas Johnson, Frölundaforwarden som var involverad i det mesta och som i den sista perioden sköt matchens sista, och sitt andra, mål.

”Var en skön seger”

HV71 lyckades stå emot när Frölunda tryckte på för en kvittering på slutet.

– Det var en skön seger. Med tanke på att vi ligger där vi ligger är alla poäng viktiga för oss. Frölunda är ett bra lag, de har många snabba spelare och vi har haft tufft mot dem den här säsongen, sade Holzapfel.

Trots förlusten innehar Frölunda ändå ett ganska stadigt grepp om andraplatsen i SHL-ishockeyn. Jobbigare var kanske då att både Mats Rosseli Olsen och nyförvärvet Max Görtz fick lämna matchen med var sin skada i den andra perioden. Görtz, som gjorde sin andra match för Frölunda sedan flytten från Färjestad, hade dessutom NHL-ögon på sig från Nashville Predators europascout Lucas Bergman. Nashville draftade Görtz sommaren 2012.

– Jag tror att flytten till Frölunda kan vara bra för hans del. Han har ju kommit till en miljö där de satsar mycket på unga spelare, sade Lucas Bergman, som bara fick se Max Görtz på isen i drygt fem minuter.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71