Glädjebeskedet – Forsberg till JVM

HOCKEY

Nashville släpper svensken – om han blir frisk

Foto: Filip Forsberg.

Filip Forsberg, 19, kommer allt närmare spel i junior-VM.

Nashville har gett den svenske stjärnforwarden tillåtelse att åka bara han är helt friskförklarad.

– Det är korrekt. Men de är noga med att han ska vara helt återställd innan han åker, säger Forsbergs agent Claes Elefalk.

Med två veckor kvar till junior-VM i Malmö är landslagsledningen nära att få ett riktigt glädjebesked. Nashville öppnar nu för att släppa Filip Forsberg för att förstärka Juniorkronorna.

Enda hindret från att Forsberg ska komma till JVM är den skada som hållit honom borta från spel i snart en månad. Filip Forsberg har  inte spelat match med Nashville sedan den 15 november.

– Nashville är noga med att att han ska vara helt återställd och chanserna till det är goda, men han är inte riktigt riktigt där än. Men hans rehab går framåt hela tiden och prognosen är att han ska vara hundraprocentig inom kort, säger Claes Elefalk.

”Väldigt positiv”

Hur ser Filip själv på JVM-spel?

– I grunden är han väldigt positiv till att bli utlånad för att spela JVM. Det har han egentligen varit hela tiden.

Kan han vara på plats redan till träningsmatcherna mot USA och Kanada dagarna före jul?

– Blir han friskförklarad är min bedömning att klubben inte väntar på något speciellt datum, utan då lär han kunna ansluta och var med då. Men det slutgiltiga beslutet tas av Nashville och Filip, poängterar Elefalk.

Enligt Hockeysverige.se säger Nashville Predators coach Barry Trotz i en intervju med radiostationen 102,5 The Game att han är öppen för att släppa Forsberg till Malmö.

– Vi har gett honom och hans agent möjligheten att spela JVM, säger Trotz.

”Tror inte på Elias”

Ishockeyförbundets vice ordförande Peter Forsberg är den som skött förbundets kontakt med både Nashville och Carolina

När det gäller Elias Lindholm är förhoppningarna mindre. Lindholm har fått en hel del istid med Carolina sedan han kallades tillbaka från AHL. Natten till tisdag spelade han drygt 14 minuter mot Edmonton och hade en assist.

– Om jag ska ha någon känsla, utan att skapa förväntningar vi inte kan leva upp till, tror jag Filip kan komma att spela. Men jag tror inte på Elias med tanke på vad han producerat i NHL, säger Peter Forsberg.

Peter Forsberg har kontinuerlig kontakt med Carolinas GM Jim Rutherford.

– Vi ska få ett slutgiltigt besked den 14 december.

ARTIKELN HANDLAR OM