4 dagar – sedan var tränarkarriären över

HOCKEY

Förre skandalspelaren kunde inte rädda krislaget

Förre skandalspelaren Anders Myrvold, 38, har sadlat om till tränare.

Det höll – i fyra dagar.

– Vi är eniga om att avsluta samarbetet, säger Tönsbergs ordförande Roar Berg till tb.no.

Norrmannen Anders Myrvold – som bland annat spelat i Färjestad, AIK och Djurgården och även vunnit Stanley Cup med Peter Forsberg i Colorado – har varit inblandad i mörka rubriker de senaste åren.

Han har gripits för innehav av kokain, blivit brutalt misshandlad, och fått sparken från både Stavanger och Frisk Asker.

Efter brytningen med Frisk Asker 2011 avslutade han spelarkarriären. Men i veckan hoppade han på jobbet som huvudtränare i krisklubben Tönsberg, som har en turbulent tid bakom sig.

”Akut tränarkris”

I mitten av november fick Sergej Pusjkov sparken och ersattes av assisterande tränaren Andreas Toft. Men i fredags kastade Toft in handduken på grund av sjukdom.

Tönsberg var tvungen att agera blixtsnabbt och lät Anders Myrvold, som tidigare tränat lagets backar, basa över laget i lördagens möte med Sparta.

Tönsberg föll med 6–0 och i dag, bara fyra dagar efter han tillträdde, lämnar Myrvold sitt uppdrag.

– Det är akut tränarkris, säger Tönsbergs ordförande Roar Berg till tb.no.

”Krävde mycket tid”

På sin hemsida vill Tönsberg ”reda ut några missförstånd” och hävdar att Myrvold aldrig var tänkt som en permanent lösning som huvudtränare:

”I samtal med Anders Myrvold framkom tydligt att han hade andra åtaganden som krävde mycket tid. Det var omöjligt att kombinera detta med en heltidstjänst som huvudtränare i Tönsberg Vikings. De som har kunskap om vad som krävs i ett sådant läge kommer sannolikt att ha en förståelse”.

Tönsberg har bara tagit nio poäng på 22 omgångar och ligger tvärsist i GET-ligaen.