Almtuna värvar rutinerad forward från KHL

Foto: Ivan Sekretarev / AP SCANPIX SWEDEN
Masi Marjamäki i finska tröjan.
HOCKEY

Tidigt i morse bekräftade Almtuna att den finska forwarden Masi Marjamäki ansluter från Jokerit. Spelaren har fina meriter efter spel i bland annat Liiga och KHL.

Den allsvenska tabellfemman Almtuna ställs under kvällen mot Pantern. Med på isen beräknas nyförvärvet Masi Marjamäki vara.

Klubben bekräftar på sin hemsida att forwarden värvas från den finska storklubben Jokerit och är tillgänglig för spel direkt. 33-åringen har genom åren gjort 142 poäng på 302 matcher i finska Liiga. Sedan Jokerits flytt till KHL har Marjamäki även noterats för 12 poäng på 61 spelade matcher.

Gick via kontakt i Finland

– Ska man vara helt ärlig har vi inte råd med den här typen av spelare under en hel säsong, men nu ligger det inom budgeten. Han har inte varit ute på marknaden utan vi har fått tag på honom via en bra kontakt vi har i Finland. Vi har pratat med Masi under en tvåveckorsperiod, säger klubbchefen Andreas Klingberg till UNT.

Almtunas klubbchef Andreas Klingberg beskriver Marjamäki som en spelare som kan bidra med ledaregenskaper och fungera som en förebild för lagets yngre spelare.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM