IK Pantern

Stenbecks nya Pantern-tränare: SHL är inom räckhåll

Av: 

Staffan Dickson

HOCKEY

Miljardären Hugo Stenbeck ska lösa IK Panterns ekonomiska problem.

Nye tränaren Joby Messier ska fixa framgångarna på isen.

– SHL är inom räckhåll, säger han till Sydsvenskan.

Hugo Stenbeck, son till den framgångsrike affärsmannen Jan Stenbeck, har tidigare varit majoritetsägare i Malmö Redhawks. Nu går 38-åringen in i en annan Malmöklubb: IK Pantern, som just nu ligger femma i Hockeyallsvenskan.

För att bli ny samarbetspartner i klubben krävde Hugo Stenbeck att själv få utse en tränare och sportchef, rapporterar Sydsvenskan. Och på måndagen var den nye kanadensiske tränaren Joby Messier, kusin till NHL-legendaren Mark Messier, på plats och ledde lagets träning.

– SHL är inom räckhåll. Om frågan är ”ska vi gå till nästa nivå”, så ”yeah”. Men så klart är det en utmaning, säger 47-åringen till Sydsvenskan.

Störningsmoment

Trots att laget spelat bra har säsongen varit turbulent.

Före säsongen hotades Pantern av tvångsdegradering efter att lagets elitlicenspapper lämnats in för sent. I december sparkades sportchefen Joakim Tillgren, 59, efter 40 år i klubben och meddelade samtidigt att han skulle stämma Pantern. Och härom dagen lämnade den tidigare tränaren Håkan Åhlund, 50, som tidigare anklagats för rasism mot den egna spelaren Oscar Nord.

– Det här laget har haft störningsmoment, men ändå har man haft framgång. Det känns lovande, säger Joby Messier.

”Verkar kunnig och proffsig”

På frågan om laget ska plocka in spelare utifrån under säsongen svarar han att han inte vet eftersom han inte känner till vilka spelare som kan vara tillgängliga.

Kanadensaren har gjort 25 matcher för New York Rangers i NHL, men avslutade tidigt sin aktiva karriär för att i stället satsa på att bli coach. Närmast kommer han från tränaruppdrag på lägre nivå i Schweiz.

– Han verkar kunnig och proffsig. Vi ser fram emot en nytändning, det känns som säkrare och bättre runt klubben. Alla är glada, säger veteranspelaren Nicklas Jadeland, 31, till Sydsvenskan.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: IKO har en egen trollkarl

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IK Pantern

Hugo Stenbeck

Hockeyallsvenskan

SHL Svenska hockeyligan