Superupphämtning av Malmö – gick från 0–4 till 5–4

HOCKEY

Underläge 0–4 med sex minuter kvar.
Då svarade Malmö för en superupphämtning upp till 4–4 efter tre mål på en dryg minut.
I förlängning avgjorde sedan Nils Andersson fram till 5–4 för Malmö.
– Sista fem minuterna vara det bara som en trans i vårt lag, säger Andersson.

Foto: C MORE

I mitten av december meddelade Skellefteå AIK att den tidigare lagkaptenen och klubbikonen Jimmie Ericsson återvänder till klubben.

Under tisdagen var comebacken kommen för 37-åringen – och där visade han att takterna fortfarande finns kvar.

Vid ställningen 1–0 på bortais mot Malmö presenterade sig Ericsson på allvar.

Han assisterade då Mark Katic med en läcker passtyrning bakom ryggen från sin position framför mål.

Efter 2–0 efter den första perioden dubblade Skellefteå den ledningen på knappt tre minuter i den andra, och Malmös målvakt Oscar Alsenfelt byttes ut till förmån för Jonas Gunnarsson.

Tre mål på 68 sekunder

Med ställningen 4–0 med sex minuter kvar såg också matchen ut att vara avgjord. Men då vaknade Malmö till liv – och det rejält. På 68 sekunder dundrade hemmalaget in tre (!) mål.

– Vi gjorde inte så mycket för att få energi. Vi hade inga tacklingar och skapade inte några situationer för att få energi. Det är först när vi får utvisningen och det första målet av Zaar som karaktären i laget vaknar till liv. Det var en björn som sov och resten är historia, säger Malmöbacken Nils Andersson till Sportbladet.

Ja, för både 4–4 och 5–4 skulle komma. Robin Alvarez tryckte in kvitteringen med 31 sekunder kvar av matchen och i förlängningen fullbordade sedan hemmalaget den osannolika vändningen.

Rhett Rakhshani stod då för ett läckert förarbete till Nils Andersson som avgjorde fram till 5–4.

– När det väl hade gått så långt var lika bra att löpa linan ut. Sista fem minuterna vara det bara som en trans i vårt lag. Då i tre mot tre var det bara att fortsätta i det ruset, säger Andersson.

Berts ilska: ”Fruktansvärt otydligt”

Skellefteås tränare Bert Robertsson var inte lika munter.

– Jag tycker målet (till 4–3) som videogranskas, jag förstår inte. För mig blir det väldigt avgörande, sa han till C More direkt efter matchen.

Malmötränaren Peter Andersson tyckte målet var solklart. Bert Robertsson fick på presskonferensen frågan om reglerna vid målgården är tillräckligt tydliga.

– Eftersom vi inte är överens om den regeln är det fruktansvärt otydligt. Det är fan att vi ska diskutera en massa domslut efter en sån här match. Det är så jäkla ovärdigt. Allvarligt. Jag är duktig irriterad på att vi ska behöva diskutera domslut efter varenda match, säger Robertsson till Sportbladet.

Vad ska man göra för att komma till rätta med det?

– Vara tydlig. Otroligt tydlig i vilka regler som gäller. Sen om det är en hakning, icing eller en sådan här grej eller vad som ska skickas till disciplinnämnden. Spelarna på isen är värd tydlighet och respekt.

Robertsson tyckte också att det var en häftig match och hyllade Malmö för en bra tredjeperiod.

– Det är synd att stå här och göra något annat än gratulera. Vi hade en sån vändning här häromdagen och det känns fruktansvärt skönt att få den, säger Robertsson.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM