Malmös stöttning till familjen Mattsson efter tragedin gav glädje

”Varje dag är en mardröm, men vi kämpar på”

avHenrik Lundgren

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Elliot Mattsson i Malmös bås.

GÖTEBORG. Mitt i den mardrömslika sorgen, här får Elliot Mattsson stå i båset tillsammans med Malmöspelarna.

Medbjuden av laget på bortamatchturnén.

– Det här är det roligaste som Elliot har haft på fyra månader, säger Malmötränaren Jesper Mattsson. 

Sorgen är ständigt närvarande, varje dag är en ny dag av saknad för familjen Mattsson. Det var den 24 juni som Oliver somnade in efter ett års hård kamp mot den sällsynta sjukdomen aplastisk anemi. 14 år gammal lämnade han pappa Jesper, mamma Anna och lillebror Elliot, 11. 

Det har gått fyra månader, men för familjen är smärtan och saknaden enorm.

– Det är ju en mardröm varje dag. Det är tufft, men vi kämpar på allihop. Vi krigar på, säger Jesper Mattsson.

1 av 3 | Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Har varit superspänd hela veckan”

Stödet från idrottsvärlden var enormt för Oliver, och stödet till familjen har fortsatt också efter tragedin. Och med höstlovet på gång den här veckan bestämde sig Malmös trupp för att göra vad de kan för att ge glädje till lillebror Elliot. Mot Frölunda stod han i båset under hela matchen. 

– Ledarna och spelarna har bjudit med Elliot på trippen, så han åker med på vår bortamatch mot Färjestad också. Får vara med killarna, bo på hotell och stå med i båset. Det är kul, han har varit superspänd hela veckan. Det är kul att han får ha något roligt också, säger Jesper Mattsson. 

Han får fokusera på något positivt.

– Ja, precis. Vi försöker så gott vi kan. Det här är väl det roligaste han har haft på de fyra månader som gått sen storebror gick bort. Sen så hoppades han så klart att vi skulle vinna. 

”Fint när folk hjälper till”

Elliot fick också besök inför matchen av Frölundas lagkapten Joel Lundqvist som lämnade över en tavla på pappa Jesper i Frölundas tröja, och en signerad matchtröja.

– Han hade tryckt upp en bild på mig när jag spelade i Frölunda och skrivit att det fanns andra lag än Malmö. Och så hade han skrivit ett fint kort där han hälsade Elliot välkommen till Scandinavium. Han blev jätteglad, det är fint att folk hjälper till i den svåra tid vi har. Joel är en fin ambassadör för Frölunda.

Mattsson spelade en halv säsong med Lundqvist i Frölunda 2010/2011. 

– Det är en tuff tid för familjen och jag lider med dem. Jag gjorde bara en liten grej, ville förmedla något positivt till Elliot. Det är kul att han var med här på plats. Jag pratade med Jesper i veckan, man försöker förstå men det går ändå inte. Den resan de har gjort, det går liksom inte att sätta sig in i det, säger Frölundas kapten. 

ARTIKELN HANDLAR OM