William Nylander tränar med oväntad klubb

Dornbirners tränare: ”Tog mig tre sekunder...”

avErik Karlsson

HOCKEY

William Nylanders kontraktskamp drar ut på tiden.

Nu har svensken börjat träna med österrikiska Dornbirner – tack vare tennisspelande systern Jacqueline Nylander, skriver Sportsnet.

I onsdags rapporterade Toronto Sun att William Nylander träffat Maple Leafs general manager Kyle Dubas på ett möte i Schweiz för att försöka närma sig varandra i den utdragna kontraktsförhandlingen.

Hur det mötet gick är fortfarande oklart, men klart är att 22-åringen nu bytt basen och ensamträningen på Lidingö mot träning med ett proffslag.

Det är Sportsnet som skriver att Lill-Nyllet börjat träna med det österrikiska laget högstaligalaget Dornbirner.

Åtta i ligan

– Min general manager tog det med mig och det tog väl mig tre sekunder att säga ”absolut”, säger lagets tränare Dave MacQueen till Sportsnet.

Men varför Dornbirner?

Jo, det beror på lillasyster Jacqueline Nylander. 17-åringen är en mycket talangfull tennisspelare och har sin bas på ett tennisscenter som ligger precis bredvid Dornbirners hemmaarena och på så vis kan alltså delar av familjen vara samlade i väntan på en lösning för William.

Dornbirner ligger för närvarande åtta i den inhemska ligan. I laget finns en svensk, Henrik Neubauer, med fostran i Färjestad.

Foto: BILDBYRÅN
William och Jacqueline Nylander.
ARTIKELN HANDLAR OM