Svaret på påståendet om ”hjärntrappan”

HOCKEY

MALMÖ

Robert Rosén blev avstängd och Jens Olsson spelade. 

Beskedet om Malmöbacken stämde inte. Han var inte i hjärntrappan.

– Då kan du svara på den frågan själv. Då hade jag inte spelat i kväll, säger Olsson efter 0–3-förlusten hemma mot Växjö. 

Med 4.51 kvar av den första semifinalen i måndags blev Malmöbacken Jens Olsson tacklad i huvudet av Växjöstjärnan Robert Rosén. Olsson tvingades lämna matchen och Rosén blev avstängd i tre matcher för tacklingen.

På tisdagen testade Jens Olsson på isen innan laget tränade, men pratade inte med pressen.

– Jag vet inte hans status, han var ute på isen nu. Han går på hjärntrappan, sa Malmös sportchef Patrik Sylvegård enligt Kvällsposten.

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Jens Olsson spelade i semifinal 2 på onsdagen, som Växjö vann med 3–0 och därmed tog en 2–0-ledning i matcher. Och Olsson var inte i hjärntrappan.

– Det är ingen fara. Läkarteamet tog hand om mig efter matchen och gjorde kontroller. De tog av mig efter smällen och de ville kolla mig där, säger Olsson till Sportbladet efter matchen.

Var du i hjärntrappan?

– Som sagt: Jag har blivit omhändertagen av läkarteamet. Annars hade jag inte spelat i dag. 

Är man i hjärntrappan ska man vila ett dygn…

– Då kan du svara på den frågan själv. Då hade jag inte spelat i kväll.

Malmös sportchef Patrik Sylvegård säger till Sportbladet att han aldrig sagt att Jens Olsson var i hjärntrappan.

– Jag sa till Kvällsposten att jag har inte en aning om hur det är med Jens. Om han går på hjärntrappa eller inte. Jag vet inte var de har fått det ifrån.

Växjötränaren Sam Hallam om att Jens Olsson spelade:

– Helt ärligt är jag bara glad att Jens inte är skadad. Jag tror jag och alla andra hatar de här hjärnskakningarna. Det var en tackling som inte var korrekt utförd av en spelare som jag aldrig har sett göra det förrut. Han kommer helt fel. Det blir fel och att då se att en spelare inte blir skadad. Det är bara bra, säger Hallam och fortsätter:

–  Jag hävdar ju att jag vill se mer bedömningar där uppsåtet eller handlingen ligger till grund för ett straff, snarare än konsekvensen. 

Var avstängningen på Robert Rosén för hård?

– Man ska vara försiktig. Det känns som att tre matcher har varit standardstraffet när det bedöms som checking to the head. Kraften i den här tacklingen är väldigt låg. Farten är låg, men tacklingen tar i huvudet. Jag tror det är första gången Robert Rosén är hos disciplinnämnden och förmodlingen den sista. Jag kan inte helt uttala mig för jag kan inte riktlinjerna. Jag trodde på två matcher.

Malmöbacken Tuukka Mäntylä bröt den femte kvartsfinalen mot Frölunda med en skada och före semifinal 2 bekräftade han för Kvällsposten att säsongen är över för finländarens del.

Men Patrik Sylvegård hoppas att Malmö kan få tillbaka skadade Nichlas Hardt och Erik Forssell i någon av de kommande semifinalerna.

–  Förhoppningsvis kan nån av dem spela på fredag. Nu behöver vi alla som har två armar och två ben. Hardt tror jag inte spelar på fredag, men Forssell kan kanske spela, säger Sylvegård.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM