Stannade kvar på isen för att hylla Sedinarna

Karlsson nära stjäla showen: ”Handlade om dem i kväll”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det slutade med att alla spelarna i Vegas Golden Knights stannade på isen och hyllade världens bästa tvillingar.

Dessförinnan hade landsmannen William Karlsson dock snott genrepet inför sista föreställningen hemma i Rogers Arena av Daniel och Henrik Sedin.

Skyttekungen från Märsta gjorde sitt 43:e (!) mål för säsongen och spelade fram till två.

– Men det handlade ändå om dem ikväll, det var stort att vara med och se vilka ovationer de fick, säger ”Wild Bill” till Sportbladet efter 5-4-segern

Natten till fredag spelar Daniel och Henrik Sedin karriärens sista hemmamatch i Rogers Arena i Vancouver.

I natt, när Vegas Golden Knights kom på besök, var det genrep – och det är bara att konstatera att den hockeytokiga metropolen redan inlett den stora, vemodiga avskedsfesten.

”Speciellt redan på uppvärmningen”

Så fort de 37-åriga ångermanlänningarna kom ut på isen utbröt dånande jubel och sedan hyllades de oavbrutet varje gång de nuddade pucken.

– Redan på matchvärmningen kände man energin. Det var speciellt. Rena playoff-stämningen. Det var roligt att spela i den här hallen ikväll, säger Daniel till klubbens hemsida.

Det slutade dock inte riktigt som han, brorsan, lagkamraterna och fansen hade hoppats.

Canucks kom visserligen tillbaka från 4-1-underläge i sista perioden och ”Danne” bokfördes för en assist – och efter ett koppel fantomräddningar av Jacob Markström på övertid tvingade de till sist fram straffar.

Men där blev det förlust och redan innan dess hade alltså en annan svensk stulit rubrikerna.

William Karlsson – Märsta-ynglingen som stått för den svenska NHL-historiens största skrällsäsong i år.

I ett fem-mot-tre-läge i början av tredje perioden snärtade han in mål nummer 43 för säsongen och dessutom stod han alltså för två assist.

– Jag fick bra hjälp av mina lagkamrater, men det var en bra kväll för min del, helt klart, säger han på telefon från Vancouver efteråt. 

Foto: Anne-Marie Sorvin / X02835

Kan bli bästa på 15 år

Med den 43:e struten tangerar ”Wild Bill” Henrik Zetterbergs bästa notering från säsongen 2007-2008 och Daniel Alfredsson från två säsonger dessförinnan. Gör han ett till under två återstående grundseriematcherna är han bäste svenske målskytten på 15 år – alltså sedan Markus Näslund piskade in 48 säsongen 2002-2003.

– Mmm, ja, jag vet inte vad jag ska säga, men det är ju faktiskt väldigt coolt, konstaterar han.

Coolt var det också att de gyllene riddarna från Strippen efter Shea Theodores avgörande straff stannade kvar på isen för att hylla Daniel och Henrik (som själva inte slagit särskilt många straffar genom åren och om man får vara så fräck förstod omvärlden kanske varför när de i natt, till publikens vådliga jubel, ändå fick chansen....).

Gratulerade varandra

De stod tillsammans med hemmaspelarna och klappade klubbladen isen medan tvillingarna åkte ärevarv – och sedan skakade var och en av gästerna hand med Canucks-historiens två största ikoner.

– Ja, det var ändå deras kväll, det här. Det kändes stort att att vara med och se vilka ovationer de fick. Men de förtjänar dem verkligen. De har ju haft fantastiska karriärer. Jag känner dem inte särskilt väl, men har beundrat dem på håll sedan jag var liten, fortsätter ”Wild Bill”.

– Om jag sa något? Ja, jag gratulerade dem till karriären. De svarade med att gratulera mig till en bra säsong, ha ha. Det skulle ju handla om dem nu...

Ja, men är man bäste svenske målskytten på femton år blir man applåderad även av de allra främsta...


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE