Widerström lämnar Frölunda

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

avAdam Borg

HOCKEY

Pontus Widerström, 24, lämnar Frölunda och SHL.

Till nästa säsong testar forwarden istället lyckan i schweiziska klubben Zug.

Det bekräftar EV Zug på klubbens hemsida.

Pontus Widerström kom till Frölundas organisation redan 2009. Efter spel i ungdomslagen debuterade forwarden i SHL säsongen 2013-14. Men 24-åringen har haft svårt att spela till sig en ordinarie plats vilket resulterat i utlåningar till både Karlskrona och Oskarshamn.

I fjol tillbringade Widerström hela säsongen i Frölunda och SHL där han noterades för sex poäng på 56 matcher. Men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i SHL för forwarden. Under måndagen presenterade den Schweiziska klubben EV Zug att man gjort klart med Widerströms underskrift.

”Skolad i en fantastisk organisation”

Zugs sportchef, Reto Kläy, var nöjd över klubbens senaste tillskott.

– Han har blivit skolad i en fantastisk organisation, har optimal fysik och har fått många års erfarenhet från den högsta ligan i Sverige. Han har också en bra karaktär och är känd för sin exemplariska attityd, säger Zugs sportchef, Reto Kläy till klubbens hemsida.

Widerström kommer att ansluta till klubben i slutet av juli och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. I Zug blir Widerström lagkamrat med svenskarna Carl Klingberg och Viktor Stålberg.

Frölundas pensionerade tröjnummer 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM