Priset för att se Sverige: 2200 kr

Foto: Här i Hartwall arena ska Sverige möta Finland.
HOCKEY

Det råder ishockeyfeber i Finland.

För att få bästa platser till träningsmatchen mot Tre Kronor i september får du betala 2 200 kronor.

Och Hartwall Arena är snart slutsåld.

Efter dubbla JVM-guld och silver i senior-VM har hockeyintresset fått ytterligare fäste i Finland.

Inför World Cup i Kanada 17 september–1 oktober spelar Finland och Sverige två träningsmatcher, i Hartwall Arena i Helsingfors 8 september och i Scandinavium i Göteborg 10 september.

Till den förstnämnda matchen finns endast knappt 3 000 biljetter (kapacitet 13 349) kvar trots att priserna är klart högre än till matchen i Göteborg och släpptes så sent som förra månaden.

Hängivna fans

För de bästa platserna i Helsingfors får du betala 239 euro, drygt 2 200 kronor. Därefter finns biljetter i fallande prisskala där de billigaste vuxenplatserna går för 39 euro (360 kronor).

– Priset för de bästa platserna är i enlighet med arrangemangets värde. Försäljningen har börjat positivt. I alla fall de mest hängivna fansen har tagit tillvara på den unika möjligheten, säger finska ishockeyförbundets vd Matti Nurminen till Ilta-Sanomat.

Även Scandinavium – med en publikkapacitet på 12 000 åskådare – är på väg att bli slutsåld, men där släpptes biljetterna redan 11 december 2015 och priserna är betydligt lägre (275–840 kronor), enligt Ilta-Sanomat.

ARTIKELN HANDLAR OM