Foppa säger upp sig

Av: Tomas Ros, Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Inte har jag mått bäst i alla fall, det kan jag säga”

1 av 2

Peter Forsberg har varit assisterande general manager i Modo under fem säsonger.

Men efter Modos degradering till Hockeyallsvenskan väljer han nu att säga upp sig.

– Jag kommer inte att vara ass GM men hoppar inte av Modo totalt. Bara andra uppgifter, skriver Peter Forsberg i ett sms till Sportbladet.

LISTA: Så mycket tjänar spelarna i Modo

I fredags spelade Modo den sjunde och helt avgörande kvalmatchen till SHL mot Leksand. Det såg också länge ut som att Modo skulle lyckas klara sig kvar när Övikslaget ledde med 3-1 efter två spelade perioder. Ingenting talade då för att Modo skulle tappa överläget då Leksand var stundtals utspelade. Men åter igen reste sig Leksand då de både lyckades reducera och kvittera innan tredje perioden var över, för att sedan avgöra i förlängningsspelet. När Leksand kvitterade kastade Peter Forsberg sitt matchprogram i ren vrede.

– När det går emot i en så viktig match är det väl inte så konstigt om man kastar matchprogrammet, säger Peter Forsberg till Allehanda.se

"Tyngsta förlusten jag varit med om"

Tv-bilderna visade att Peter Forsberg lämnade sin plats, men han menar att han såg resten av matchen.

– Klart att jag var kvar och såg klart. Det var den absolut tyngsta förlust jag någonsin varit med om från sidan av isen. Det är fortfarande fruktansvärt tomt

Dagarna efter degraderingarna har varit tunga för Forsberg.

– Inte har jag mått bäst i alla fall, det kan jag säga. Jag har haft svårt att tänka på annat än matchen. Plus att jag pratat i telefon och pratat i telefon och pratat i telefon.

Efter degraderingen – säger upp sig

Efter Modos degradering till Hockeyallsvenskan väljer nu Peter Forsberg att hoppa av sin tjänst som assisterande general manger.

– Jag kommer inte att vara ass GM men hoppar inte av Modo totalt. Bara andra uppgifter, skriver Peter Forsberg i ett sms till Sportbladet.

Men det är ett beslut som han meddelade till Modos ordförande Tomas Byberg redan för två månader sedan.

– Det var ju inte så att jag hoppade av mitt under säsongen. Efter fem säsonger känner jag att tiden inte räcker till, helt enkelt.

– Vi väntar vårt tredje barn inom kort, och då har vi tre stycken under tre år. Jag kan inte tänka mig att det blir så svårt att få tiden att gå. Plus att jag har mitt jobb att sköta.

Trots att han nu väljer att lämna sitt uppdrag som assisterande general manger i Modo är han tydlig på en punkt.

– Jag vill absolut inte få det till att jag inte tar mitt ansvar för det som skett med Modo. Inte på något sätt vill jag skylla ifrån mig och peka ut någon annan som skyldig till misslyckandet.

Blir ambassadör i klubben

Istället för assisterande general manager kommer nu Peters Forsberg jobba som ambassadör i klubben.

– Det är absolut inte så att jag slutar inom föreningen. Jag kommer även i fortsättningen att ge allt för MODO.

– Tillsammans med ledningen har vi redan lagt många timmar för att diskutera nästa säsong och mitt engagemang kommer att vara lika stort även om det blir andra frågor jag kommer att vara delaktig i, säger Forsberg till klubbens hemsida.

LISTA: Så mycket tjänar spelarna i Modo

Publicerad:

LÄS VIDARE