Forsberg: ”Sett upp till dem hela livet!”

HOCKEY

NEW YORK. Som elvaåring satt han storögd hemma i Leksand och såg idolerna vinna OS-guld i Turin.

Nu ska Filip Forsberg själv spela turnering med några av hjältarna som var med då.

– Det är killar jag sett upp till i hela mitt liv. Det kommer bli helt fantastiskt att ingå i samma lag, säger den 21-årige Nashville-stjärnan till Sportbladet.

Ingen av de 16 spelare som som presenterades vid svenska hockeyförbundets presskonferens i Tarrytown utanför New York under onsdagen  är gladare över att ha tagits ut i World Cup-truppen än Filip Forsberg.

De övriga har ju varit med i liknande sammanhang tidigare – för den 21-årige masen är det debut på den allra högsta internationella nivån.

– Ja, World Cup ju ganska lätt den största turnering jag fått äran att bli uttagen till, säger han på telefon från hemstaden Nashville.

– Överhuvudtaget tror jag det blir en av de bästa turneringarna någonsin. Otroligt bra spelare kommer ju vara med.

Helt exalterad

Det går att höra på rösten hur exalterad ”Flipper” – som han kallas i Nordamerika – är över att han om några månader ska spela i samma lag som bröderna Sedin, Henrik Zetterberg, Henrik Lundqvist och Niklas Kronwall.

– Ja, det är killar jag sett upp till i hela mitt liv. När de vann OS-guld i Turin var jag elva år och satt hemma vid tv:n och jublade, fortsätter han.

– Då kunde jag inte precis föreställa mig att jag själv en dag skulle spela en turnering med samma spelare, men nu ska jag det. Det är helt fantastiskt.

Filip – som för närvarande är i glödande form och nyligen fullbordade två hat tricks på bara några få dagar – tror att Tre Kronor har goda chanser i Toronto också.

– Absolut. Konkurrensen kommer vara enorm, alla trupper är knökade av fantastiska hockeyspelare. Men Sverige har alltid bra lag och om man ser till de som tagits ut nu...ja, vi kan vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM