Utslagna – nu kan 11 spelare försvinna

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Flera nyckelspelare lämnar – stora förändringar

Flera spelare kan lämna LHC.
Foto: Bildbyrån
Flera spelare kan lämna LHC.

Efter tre raka semifinaler blev LHC i år utslaget i kvartsfinal.

Nu lämnar flera nyckelspelare Linköping.

Särskilt på backsidan kan det bli stora förändringar till nästa säsong.

De tre senaste säsongerna har Linköping blivit utslaget ur semifinal av Skellefteå. I år knep LHC en tredjeplats i grundserien vilket innebar att de skulle slippa västerbottningarna i en eventuell semifinal, men då tog det stopp i kvartsfinal i stället. LHC hade 2-0 i matcher på det regerande mästarlaget Växjö, men smålänningarna blev till slut för svåra – och nu blir det en del förändringar i LHC, särskilt bland på backsidan.

Det står redan klart att landslagsbackarna Jonas Junland (Lausanne) och Daniel Rahimi (Davos, enligt hockeysverie.se) lämnar för spel i Schweiz. Succébacken Chad Billins, som gjorde 31 poäng i grundserien, kan också lämna då amerikanen skrev ett 1+1-kontrakt inför den här säsongen. Skulle Billins försvinna är det förstås tungt för LHC, som i så fall skulle tappa de tre spelare som hade mest istid i laget under grundserien.

Men det tar inte slut där. Tre backar i laget kan försvinna till NHL – Gabriel Carlsson (Columbus Blue Jackets), Gustav Forsling (Chicago Blackhawks) samt Carl Dahlström (Chicago Blackhawks) – om deras NHL-klubbar vill testa dem redan till nästa säsong.

Lundgren ersätter Rahimi

På forwardssidan ser det bättre ut inför 2015/16. Spelare som Garrett Roe, Andrew Gordon, Niklas Persson och Broc Little har kontrakt. De namnkunnigaste spelarna som saknar avtal över nästa säsong är Rhett Rakhshani och Nichlas Hardt, men den sistnämnde uppges vara nära Malmö.

Nyförvärv då? Enligt MrMadhawk är Luleås Emil Sylvegård på väg till LHC och Expressen uppger att Linköping redan har gjort klart med Växjös Niclas Lundgren som ersättare till Daniel Rahimi.

Även i tränarstaben blir det förändring. Assisterande tränaren Tomas Montén lämnar för att bli ny förbundskapten för Juniorkronorna och hans plats tas av den förre storbacken Johan Åkerman.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!