Dallas tvingade fram en sjunde avgörande

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Janmark om målet: ”Tänkte inte så mycket”

NEW YORK. Det spelar ingen roll att han är rookie, gör sitt första Stanley Cup-slutspel och i nattens match visste att säsongen kunde ta slut.

När Mattias Janmark kom fri mot Brian Elliott var han iskall och snärtade in det mål som grundlade den seger Dallas behövde för att tvinga fram en Game 7.

– Jag tänkte inte så mycket i det läget, jag hade bra fart och fick en lucka så det var bara att sticka, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Foto: AP

Ja, det blir ett Game 7-drama som avgör den sprakande matchserien mellan Dallas Stars och St Louis Blues – i American Airlines Center i Dallas natten till torsdag.

Blues hade förstås tänkt sig att döda följetongen redan hemma i Scottrade Center i natt, men de planerna grusades snabbt.

Redan efter knappa fem minuter kom rappe rookien Mattias Janmark loss i en soloräd och prickade iskallt in 1-0 i nättaket bakom Brian Elliott – och bara 40 sekunder senare gjord Vernon Fiddler 2-0 också.

– Ja, vi fick en bra start och det var såklart väldigt skönt i en sån här match, säger Janmark när vi talar med honom efteråt.

– Mitt eget mål...tja, jag tänkte inte så mycket. Jag hade bra fart och fick en lucka så det var bara att sticka.

Nej, vad finns det att tänka på när man är rookie, gör sitt första Stanley Cup-slutspel och lirar en match i vilket allt står på spel...

Innan första perioden var över hade Jason Spezza, i ett powerplay, prickat in 3-0 också.

Då var det avgjort.

Två svenskreduceringar

Visserligen låg Blues på resten av matchen och Alex Steen fick in en reducering och Patrik Berglund ytterligare en – men sedan var det stopp.

– Efter de hade fått in sitt första mål var det ofrånkomligt att de skulle sätta press på oss. Men vi blev lite väl mycket, vi var exceptionellt tillbakapressade ett emellanåt, fortsätter ”Jana”.

– Men vi stod ändå emot bra, tycker jag, och så var Kari Lehthonen grym i kassen. Framförallt gjorde han en jävligt bra räddning när det bara var 29 sekunder kvar. Det har ju varit lite snack om våra målvakter och inte för att vi i laget tvivlat på någon av dem, men det var kul för honom att få göra en sån match. Jag tror han tycker det är var väldigt skönt själv.

”Största man kan få vara med om”

Nu blir det alltså en sjunde, direkt avgörande match i Dallas natten till torsdag.

– Det är det största man kan få vara med om, så jag ser verkligen fram emot det, säger Janmark.

– Och kommer vi bara förbi den här andrarundan känns det som att det kan bli riktigt, riktigt bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE