Dif har inga planer på värva trots skadekrisen

HOCKEY

Sportchefen: Kommer inte agera efter endast fyra av 52 matcher

1 av 2

GÖTEBORG. Alexander Fällströms karriär kan vara över och Gustav Possler är borta till jul.

Men Djurgården, i akut behov av en målskytt, letar inte nyförvärv.

– Vi har inga planer på att värva någon. Vi kommer inte agera efter endast fyra av 52 matcher, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Han kom som ett stjärnförvärv inför säsongen 2014/15. Men nu kan karriären vara över för Djurgårdens Alexander Fällström. Strax före nedsläpp i Scandinavium släppte klubben nyheten att ryggskadan är betydligt värre än befarat.

– Han har tre diskbråck i ryggen. Det är inget bra, absolut inget bra, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Det är risk att karriären är över?

– Ja, det kan vara så. Vi får helt enkelt se. Jag har känt Alexander sen han var 16 år, så det här är så klart jättetråkigt. Jag vet vilken rehab han gjort de senaste tre åren, och nu ska han fortsätta med en jätterehab… eller så får man helt enkelt se.

Saknade offensiv styrka

Djurgården förlorade mot Frölunda (1-4), den tredje förlusten på fyra matcher. Och den offensiva kraften saknades återigen. Med Fällström borta, liksom Gustav Possler, Juuso Ikonen och Patrik Lundh finns inte den kvalité som behövs.

– Vi är ju här med halva junjorlaget i dag höll jag på att säga. Men jag kör på det laget jag har, vi har inte sagt att vi ska värva in någon, absolut inte, säger Ohlsson.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson bekräftar det med bestämdhet:

– Vi har inga planer på att förstärka laget. Poster och Fällström är borta en lång tid, men ”Peppe” Lundh och Ikonen förväntas vara tillbaka inom kort. Vi tror på vårt lag och den verksamhet vi bedriver och kommer ha tålamod.

Står på sig trots trycket

Djurgården inledde säsongen med att slå Leksand (5-2), men har efter det bara gjort två mål på tre matcher. Trycket är hårt från supporterhåll och på sociala medier, men Eriksson står på sig.

– Det finns heller ingen Messias på marknaden just nu, utan endast spelare som inte fått kontrakt av olika anledningar. Ekonomiskt har vi också begränsade resurser och kommer inte agera efter endast fyra av 52 matcher.