”Jag förstår de som tackat nej till VM”

HOCKEY

Zuccarello på plats – drömmer om kvart

Foto: TT
Mats Zuccarello på plats i Moskva.

MOSKVA. Mats Zuccarello är en av VM:s största stjärnor.

Men norrmannen ser Sverige som en av turneringens stora medaljkandidater - trots alla återbud.

– Ja, Sverige är Sverige. De är alltid bra, säger han.

Zuccarello har just avverkat första ispasset i Moskva. Han har precis gjort sin bästa NHL-säsong någonsin. Han vann New York Rangers interna poängliga med sina 61 poäng (26+35) och han är nominerad till Bill Masterton Memorial Trophy vid NHL Awards senare i sommar.

Och han tvekade aldrig att åka till sitt första VM sedan 2010.

– Nej, jag känner mig hundra procent och säsongen tog slut lite väl snabbt där borta. Då fanns det inget att fundera över.

Hur bra är Norge?

– Det är som vanligt i VM. Det spelar ingen roll om jag är med eller inte. Vi måste spela som ett lag och har lite flyt och få med oss studsarna. Då kan det bli en kvartsfinal. Det är i alla fall målet.

Led svårt med Modo

Sverige, då?

– Det är som vanligt. Även om det blivit många återbud så är svenskarna alltid starka. Men jag förstår de som tackat nej. Är du halvskadad och inte kan ge hundra procent så är det bättre att någon annan tar den platsen. Jag vet hur det är där borta. Många spelar halvskadade och måste ta hand om kroppen när säsongen är över.

Har du hämtat dig från att din gamla klubb Modo åkte ner i HockeyAllsvenskan?

– Ja, det var tufft. Det var inte kul. Men samtidigt får du börja om nu och förhoppningsvis komma tillbaka ännu starkare.

Norge inleder VM mot Danmark lördag 15.15.

ARTIKELN HANDLAR OM