Nollat – då sågade Hallam sina stjärnor

HOCKEY

Sam Hallam missnöjd: ”Vi får titta på det här”

GÄVLE. Växjö blev nollat mot Brynäs.

Då riktade tränaren Sam Hallam kritik mot sina offensiva stjärnspelare:

– De som ska kliva upp och leverera gör det inte för tillfället, säger han.

Växjö kom till Gävle med några riktigt tunga backskador. Utöver långtidsskadade Teemu Laakso saknades de offensiva backessen Calle Rosén och Eric Martinsson.

Det slutade med en 0–2-förlust mot Brynäs som också passerade smålänningarna i toppen av tabellen.

Medan många unga backar gick in och levererade var Hallam frågande till prestationen från lagets många forwardsstjärnor.

– De som ska kliva upp och leverera kanske inte gör det för tillfället. Vi har haft någon kort period av samma sak tidigare, men den kom vi ur ganska snabbt och blev ett av ligans mårfarligaste lag.

Mållös förstakedja – igen

Växjö har bara gjort fyra mål på de tre senaste matcherna. Måltorkan på sistone gäller inte minst Växjös fruktade förstakedja med Rosén, Kiiskinen och Palola som nu gick mållösa för tredje matchen i rad:

– Vi har ett lag där det finns en jäkla offensiv bredd. Men fortfarande är det vissa killar som borde vara där uppe (i poängtoppen), men vad det beror på att de inte är där får vi titta på. Vi har gjort väldigt lite mål under en sju-åtta perioder nu. Vi får försöka vända på det till veckan, säger Hallam.

Inget drag i matchen

Centern Robert Rosén nickar instämmande när han får höra Sam Hallams kritik mot honom och övriga toppspelare:

– Det är absolut ingen hemlighet att det är så. De förväntar sig det av oss och vi förväntar det av oss själva. Det är helt sant att vi inte har levererat tillräckligt.

Rosén var missnöjd med den egna insatsen, men också med hela matchen:

– Det var rätt tamt, egentligen kändes hela matchen rätt energilös. Det var inget drag i den. Brynäs utnyttjade några av sina chanser och vinner rättvist, säger Rosén.