Galen match mellan Chicago och Toronto

Auston Matthews om mötet: ”Man kan bara skratta”

NEW YORK. John Tavares fullbordade ett hattrick, Patrick Kane och Auston Matthews duellerade med hånfulla målgester efter två fullträffar vardera – och trots att det ”bara” stod 4-5 när en och en halv minut återstod slutade matchen 6-7.

”Madhouse on Madison” gjorde i sanning skäl för sitt namn när Chicago och Toronto brakade samman i natt.

– Man kan bara luta sig tillbaka och skratta, säger Matthews

Säsongen är ung, men holmgången i United Center-ladan i Chicago – i ”Madhouse on Madison” kallad i folkmun – i natt lär fortfarande kvala in som en av årets galnaste när saker och ting ska sammanfattas i april.

Det smällde oavbrutet bakom stackars målvakterna Cam Ward och Garret Sparks och den ena stjärnan efter den andra pepprade protokollet fullt.

Första hattrick i Toronto

John Tavares fullbordade till exempel sitt första hattrick som Maple Leafs-spelare, Jonathan Toews stänkte in sitt femte (!) mål för säsongen och Auston Matthews och Patrick Kane hade en egen liten målduell i slutet.

– Det blev precis som vi planerat, säger Leafs-forwarden ironiskt till Toronto Sun.

Inte riktigt, nej.

– Det konstiga är att jag tycker att vi spelade bra, när vi väl kom igång. Men puckarna bara fortsatte ramla in, konstaterar coachen Mike Babcock på sin presskonferens.

Slutklämmen av showen var särskilt häpnadsväckande. När klockan stod på 18.35 hade gästerna från Toronto ledningen med 5-4. Men sekunden senare kvitterade Patrick Kane – till hemmafansen vilda förtjusning. Men de fick bara jubla i 22 sekunder. Sedan gav  Auston Matthews Toronto ny ledning – bara för att 33 sekunder därpå då se Kane kvittera på nytt.

”Det här är ju fullständigt galet”

Och så avgjordes allt när Toronto-backen Morgan Rielly 19 sekunder in i övertidsperioden stänkte in 7-6.

– Det här är ju fullständigt galet, som tv-kommentatorerna utbrast gång på gång.

Det var också under målfesten i slutet Matthew och Kane hade sin egen lilla duell. När Matthews gjorde 6-5-målet firade han genom att sätta ena handen bakom örat för att markera att han hade tystat ”dårhuset”. Så vad kontrade Kane med när han kvitterade 33 sekunder senare? Samma gest – riktad mot gästernas bås.

– Där hade ni äkta underhållning. Jag var inte helt glad över att han gjorde så där så det kändes gott att kvittera och ge tillbaka, säger en flinande Kane till The Athletic.

Matthews kapitulerar rakt upp och ner.

–  När sådant händer kan man bara luta sig tillbaka och skratta, säger han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!