Jonathan Dahlén nedskickad till AHL

Foto: TT
Jonathan Dahlén.

avErik Karlsson, Pelle Strandman, Tomas Ros

HOCKEY

Jonathan Dahlén får vänta på NHL-debuten.

Svenske talangen blev i går kväll nedskickad till AHL-laget Utica Comets, men någon återkomst till Timrå blir det inte.

– Nej, vi har pratat med Vancouver och de är fast beslutna om att han ska vara kvar där hela säsongen, säger sportchefen Kent Norberg.

Jonathan Dahlén var nyckelspelare när Timrå gick upp i SHL i våras. I år hade han tänkt ta klivet hela vägen in i NHL tillsammans med goda vännen Elias Pettersson.

Men medan Pettersson är en av de mest omskrivna talangerna under NHL:s försäsong fick Dahlén på söndagen beskedet att han får inleda säsongen i AHL-laget Utica Comets.

– Jag märkte tidigt i den första riktiga träningsmatchen att jag fick mindre istid och då förstod jag att jag troligtvis skulle bli nedskickad, säger Dahlén till Hockeypuls.

Sorry, Timrå – han blir kvar

Han flyttas ner tillsammans med Petrus Palmu och Jalen Chatfield.

Detta trots en bra start i Canucks då han fått chansen i matchsammanhang innan ”den riktiga” debuten mot Edmonton förra veckan.

– Det var bra veckor. Jag gjorde mycket poäng på få matcher när vi spelade både internmatcher och en rookieturnering så det kändes bra.

Dahlén uppger för Hockeypuls att han är besviken över beslutet men samtidig fast besluten att bevisa att han är värdig en plats i NHL-laget.

– Jag ska ner och köra hårt och försöka ta mig tillbaka, säger han.

Därmed är han inte aktuell för comeback i SHL eller Timrå.

– Nej, vi har pratat med Vancouver och de är fast beslutna om att han ska var kvar i deras organisation hela säsongen, vilket vi givetvis accepterar, säger sportchefen Kent Norberg till Sportbladet.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

AHL