”Han borde ha stannat i KHL”

Publicerad 2012-04-30

Alexander Radulov sågas
av NHL-experter: ”Just nu
är han sämst i hela laget”

Alexander Radulov.

Han flögs in från Ryssland för att bli Nashvilles Stanley Cup-joker.

Men nu får KHL-stjärnan Alexander Radulov, 25, hård kritik för sina insatser i slutspelet.

– Det är meningen att han ska vara bäst i laget. Nu är han sämst, säger tv-experten och förre NHL-proffset Jeremy Roenick.

Följ ämnen
NHL

Alexander Radulov lämnade, under uppmärksammade former, Nashville Predators för Salavat Julajev Ufa när KHL grundades 2008.

Sedan dess har han svarat för 254 poäng på 210 matcher i Ryssland och varit ligans klart starkast lysande stjärna.

Men inför vårens Stanley Cup-slutspel fick 25-åringen plötsligt för sig att han ville tillbaka till Nashville – som fortfarande innehar hans NHL-rättigheter.

Anders Lindbäck och Patric Hörnqvists gäng tackade inte nej – trots sveket för snart fyra år sedan – och Tennessee-laget seglade hastigt och lustigt upp som en av favoriterna till att få höja Lord Stanleys 15-kilosklump.

”Otroligt dålig inställning”

Men trots godkänd statistik – sju poäng på nio matcher i grundserien och, så här långt, sex poäng på sju matcher i slutspelet – får han nu utstå hård kritik från den nordamerikanska NHL-expertisen.

– Han borde ha stannat i KHL. De kan inte ha lika många kameror där som vi har här i NHL. Det är otroligt vilken dålig inställning han visar i matcherna, säger förre NHL-forwarden Keith Jones, numera studioexpert för tv-bolaget NBC, och visar flera exempel på svaga ageranden av ryssen.

Radulov har en assist på de två kvartsfinalmötena med Phoenix Coyotes, och minus tre i plus/minus-statistiken.

– Han har varit totalt värdelös såväl offensivt som defensivt. Det är meningen att de bästa spelarna ska kliva fram i Stanley Cup-slutspelet, men just nu är han förmodligen Nashvilles sämsta spelare, säger Jones kollega på NBC, Jeremy Roenick, som också har en lång NHL-karriär bakom sig.

Phoenix leder med 2–0 i matcher. Nästa möte, i Nahsville, spelas natten till torsdag.

Följ ämnen i artikeln