”Pinsamt – skämmer ut hela organisationen”

Roger Melin ryter till mot stora tränaromsättningen i SHL

avMartin Tolén

Publicerad:
Foto: Stefan Jerrevång / TT / TT NYHETSBYRÅN
Roger Melin.

Roger Melin fick sparken i fjol. I år har hans efterträdare Tommy Sjödin – samt Johan Lindblom och Niklas Sundblad – fått lämna sina jobb.

Nu ryter Melin till mot den stora tränaromsättningen i SHL.

– Det är pinsamt, tycker jag. Jag blir förbannad. Man skämmer ut hela organisationen om man inte värnar om sina medarbetare på ett bättre sätt, säger han till Corren.

Under fjolåret fick Roger Melin lämna jobbet som tränare för Brynäs efter en svag säsongsinledning.

Och nu berättar 62-åringen att han kände sig sviken av Gävleklubben.

– Ja, faktiskt. Det var stor skillnad när jag fick sparken från Färjestad. Där tyckte jag ärligt talat att jag gjorde ett dåligt jobb. Kanske inte resultatmässigt, men energin sinade och jag fick inte gehör för mitt ledarskap. Då var det nästan skönt. I Brynäs förstod jag ingenting. Visst, vi spelade dåligt och tog för lite poäng. Men är det något som jag själv tycker att jag är bra på så är det att vända negativa trender. Nu slog Brynäs undan fötterna på mig och jag fick ingen ärlig chans, säger han till Corren.

”Det är pinsamt”

Men inte heller Roger Melins efterträdare, Tommy Sjödin, blev särskilt långvarig.

Tidigare i höstas fick även Sjödin lämna Brynäs och efter det har även Johan Lindblom (HV71) och Niklas Sundblad (Örebro) fått lämna sina jobb.

Nu ryter Melin till mot den stora tränaromsättningen i SHL.

– Det är pinsamt, tycker jag. Jag blir förbannad. Man skämmer ut hela organisationen om man inte värnar om sina medarbetare på ett bättre sätt. Jag har inget emot Brynäs bara för att jag fått sparken. Det är mer riktat mot vissa personer, säger Melin.

I samband med att Sjödin avskedades fick även sportchefen Stefan Bengtzén gå.

– Det var nästan ett prejudikat för att det kan vara okej att ta bort en sportchef också. Det känns bra att även sportchefer blir synade och kan ställas till svars för resultaten. Det finns ingen logik i att värva dåliga spelare och sedan skylla allt på tränaren om det inte går bra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM