Eliasson: ”Trygghet för spelarna”

HOCKEY

LULEÅ. Hade Leif Boork plockats bort tidigare hade Emma Eliasson fortfarande kunnat vara hockeyspelare.

Men även om hon tycker han lämnar för sent välkomnar hon bytet till Ylva Martinsen (fd. Lindberg).

– Jag tror att det kommer att bli en enorm trygghet för spelarna, säger 28-åringen.

Leif Boork lämnar Damkronorna efter OS, då Ylva Martinsen, som senast kommer från förbundskaptensjobbet i U18-landslaget, tar över.

Boorks tid som förbundskapten har varit kantad av en del kritik och stridigheter. Förra sommaren krävde spelare också hans avgång i ett brev som inte fick något gehör av förbundet.

Att 68-åringen nu lämnar sin post efter OS välkomnas av Emma Eliasson, som avslutade sin karriär efter förra säsongen och den uppmärksammade petningen av förbundskaptenen.

”Bra beslut med Ylva”

Hon hade dock önskat att han lämnat tidigare, något som hon menar skulle kunna ha gjort att hon fortfarande haft sin karriär och satsning mot OS i gång. Men hon vill inte spekulera för mycket i det nu.

– Det känns som ett bra beslut att ta in Ylva och jag tror att tanken hela tiden har varit att lyfta upp Ylva så småningom när hon är redo. Jag känner Ylva, vi har spelat ihop och hon är norrlänning, lugn och trygg och brinner för rätt saker, säger Emma Eliasson.

Vilka saker då?

– Hon vet lite grann vad som krävs och hur vardagen ser ut i övrigt. Det ger en ganska stort trygghet hos spelaren att föra dialoger om hur saker ting ska se ut hemmaplan.

”Varit i ens egna skor”

Kommer Damkronorna ta steg i rätt riktning med Ylva?

– Det är svårt att säga, men jag hoppas på det. Jag tror att det kommer att finnas en enorm trygghet hos spelarna.

Har det saknats innan?

– Nej men liksom just vetskapen om att hon har gått samma väg själv, spelat x antal OS och gjort alla de här resorna. Det känns som att hon har varit i ens egna skor, det är en ruskig trygghet för spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Leif Boork