Mårts om starten: "Fenomenalt"

HOCKEY

Nye förbundskaptenens första turneringsseger

Det blev tredje gången gillt.

Förbundskaptenen Pär Mårts fick njuta av sin första turneringsseger efter 6–2-urladdningen mot Ryssland.

– Starten var helt fenomenal, det var roligt att se, sade han.

Foto: Pär Mårts.

Sanning att säga hade Tre Kronors nye förbundskapten lite svårt att förhålla sig till att turneringssegern redan var klar. Söndagens match mot ärkerivalen Finland återstår ju.

– Visst är det kul med turneringssegern, men vi kan ju inte lämna w o i morgon. Det blir uppgiften för oss ledare att se till att killarna inte är nöjda och att det blir full satsning mot Finland.

Tre Kronor hade 4–0 mot Ryssland efter bara 7.33. En osannolik start.

– Det var otroligt bra. Hade vi fortsatt på samma sätt skulle vi egentligen haft 8–0 efter 14 minuter, men det går ju inte.

– Vi hamnade rejält på hälarna i den andra perioden och då var det tur att Stefan (Liv) var så bra. Sedan får vi ett enkelt mål tidigt i den sista perioden (Dick Axelssons 5–0) och då dör matchen, sade Mårts.

Efter två tredjeplatser kom nu första turneringssegern för Mårts. Hans lag har imponerat stort och gjort 12–3 på de två första matcherna.

– Jag tyckte vi spelade bra i två matcher och 50 minuter i Karjala cup också. Då var vi riktigt nära turneringssegern. Sedan fanns inte det där draget i Moskvaturneringen, men här har det känts att vi haft en helt annan energi, sade han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor