Premiären avbröts

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Publiken grät av chockbeskedet

Premiärfesten dog.

Efter 14 minuter bröts mötet mellan Salavat Julajev och Atlant Mytisjtji och flygplanstragedin meddelades.

Personer på läktaren grät när beskedet kom.

– Jag och ”Robban” fattade inte så mycket men man såg på spelarna att det var något speciellt, säger Erik Ersberg till Sportbladet.

I dag hade KHL smygpremiär i och med mötet mellan de regerande mästarna Salavat Julajev och Atlant Mytisjtji. Men bara 14 minuter hann spelas innan matchen bröts.

Ligapresidenten Alexander Medvedev stegade då ut på isen för att meddela publik och spelare den enorma tragedi som drabbat ligan i och med Lokomotiv Jaroslavls dödskrasch.

I Salavat Julajev spelar svenskduon Erik Ersberg och Robert Nilsson, i Atlant Mytisjtji är Bengt-Åke Gustafsson tränare och bland spelarna finns Daniel Fernholm, Jonas Andersson och Patrik Zackrisson.

– Alla bossar från ligan var där i och med att det var första matchen. Helt plötsligt kom ligans president bakom mig, ut genom båset och ut på isen. Han pratade lite på ryska, jag och ”Robban” fattade inte så mycket av vad han sa men man såg på spelarna att det var något speciellt. Sen fick vi reda på det direkt efteråt, säger Erik Ersberg.

Ersberg kände Liv sedan tiden i HV71 när Ersberg som ung nykomling var andremålvakt.

– Det är helt sjukt ju. Det är sånt som inte får hända men ändå händer då och då. Det känns lite overkligt.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN