Dahlén tar över HV 71

HOCKEY

Samtalat länge med HV: Min arbetsgivare får gå ut med det

Foto: Tar över Hv Enligt uppgifter till Sportbladet har klubben gjort sitt val och inom kort presenteras Ulf Dahlen som ny tränare.

HV 71 har gjort sitt val.

Enligt uppgifter till Sportbladet blir det Ulf Dahlén, 44, som tar över efter Jan Karlsson. Dahlén kommer att presenteras inom kort.

– Tar jag något jobb blir det min arbetsgivare som går ut med det, meddelar den förre Frölundatränaren.

Redan den 31 mars, dagen efter att Jan Karlsson fått sparken, avslöjade Sportbladet att Ulf Dahlén var det hetaste alternativet som ny huvudtränare.

Sedan dess har samtal pågått mellan Dahlén och HV 71.

Ulf Dahlén spelade i Jönköpingsklubben under två säsonger i slutet av 1990-talet och har dessutom en bra relation med klubbens sportchef Fredrik Stillman.

Har tackat ja

Stillman och Dahlén har de senaste veckorna träffats vid ett flertal tillfällen, och enligt Sportbladets uppgifter är parterna sedan en tid överens.

Dahlén har tackat ja till att ta över förra säsongens mästarlag.

Sportbladet hade i går kontakt med Dahlén via sms. Han ville inte kommentera någonting vare sig kring sin framtid eller om HV 71.

– Jag kan inte säga någonting om min framtid, för jag vet inte själv hur den kommer att se ut. Skulle jag ta något jobb så blir det i så fall min arbetsgivare som går ut med det, meddelar Dahlén.

HV:s ordförande Hans-Göran Frick dementerar att klubben gjort klart med Dahlén.

– Vi har två–tre spår i tränarfrågan och min förhoppning är att det ska bli klart inom kort. Kanske redan nästa vecka, säger Frick.

Ulf Dahlén fick sparken från Frölunda för ett år sedan efter kvartsfinalförlusten mot Linköping. Under sin första säsong i klubben tog han Frölunda till semifinal.

Är inte bränd

Han är fortfarande anställd och har lön av Frölunda fram till den 30 april.

Den här säsongen har den förre NHL-spelaren haft ett sabbatsår från tränarjobbet, men har sett många matcher och hela tiden hållit sig uppdaterad om olika spelare och lag.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Dahlén inte alls bränd efter att ha fått sparken från Frölunda, snarare tvärtom.

Han uppges vara mer revanschsugen än någonsin och har tidigare sagt till Sportbladet att han gärna tar ett nytt tränarjobb om rätt erbjudande dyker upp.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71